woensdag 31 maart 2010

Melkpak-doosje

Dit zijn melkpak-doosjes. Het patroon heb ik van internet. Ik moet toch eens gaan bijhouden van welke website ik iets download!

Ik heb het patroon iets aangepast en er een venster in gemaakt. Daarachter zit een stukje mica. In het pakje zit een roosje van zeep. De achterste twee zijn gemaakt met papier van Marianne Design, de voorste van onbekend papier (de strook is er al afgesneden en weggegooid). Lintjes van de markt, knijpertjes van de Blokker, bloemetjes van de Xenox. Dan hebben we ook alle middenstanders wel gehad, denk ik.

Als ik bij iemand op de koffie ga, neem ik zo'n doosje mee voor de gezelligheid. Het is te groot om in een enveloppe te stoppen.

groetjes,

dinsdag 30 maart 2010

Marianne Design challenge

De bloemetjes zijn niet van Marianne Design, de rest wel: de sketch, het plaatje, de stempels en het papier. Het lintje is uit het papier geknipt.

maandag 29 maart 2010

Meer challenges

De kleurenchallenge van Create4fun was de basis voor deze kaart. De kleuren zijn bruin, creme en roze. De tekstcirkel heb ik gemaakt op de computer. Het lintje komt van Casa in Belgie. Het is dubbel lint met daartussen glimmende bloemetjes. Deze zitten los tussen de lagen, ik heb de onderkant van de strik dichtgemaakt met een beetje doorzichtige lijm.











Dit uitnodigingskaartje is gemaakt naar aanleiding van de schets van de Dutch Card Lovers. Ik heb het een beetje aangepast naar de initialen van de jarige.

zondag 28 maart 2010

Challenges


Ik wilde uitnodigingskaarten maken voor het feestje van mijn vader. Hij wordt 80 en wij bieden hem een familiefeestje aan. Voor zijn broer en zus en de neven die hen zullen begeleiden wilde ik graag een kaart maken om de locatiegegevens te sturen. Maar mannenkaarten zijn zo moeilijk! Ik heb gebruik gemaakt van een aantal schetsen en dan nog is het wikken en wegen. Het stempeltje van de ster heb ik van internet geplukt, maar ik weet niet meer van welke site. De kaart is gemaakt met de schets van Get Sketchy.

Deze kaart is naar de sketch van Card & Things. Op de foto lijkt het donkerblauw wel groen, maar het is echt donkerblauw.

groetjes,

zaterdag 27 maart 2010

Laatste kaartjes voor het doosje


Vandaag twee kaartjes gemaakt naar een voorbeeld uit de Cards Only. Ik heb voor beide kaartjes hetzelfde designpapier gebruikt (Graphic 45), maar een andere kleur cardstock. Dan zie je pas hoeveel invloed kleuren hebben!  De vlinder op de eerste kaart is van stof (Miep Kiers, van de Knotsgekke Kaartendagen in Zwolle), geplakt op harde aslan. Dan kun je de vleugels omhoog zetten.

Beide kaarten zitten in het doosje dat ik al eerder heb laten zien. Het doosje zit nu boordevol, de deksel wil bijna niet meer dicht.


groetjes,

donderdag 25 maart 2010

Doosje

Wat doe je om een gezellige ochtend te hebben? Je geeft jezelf een opdracht (nu eindelijk eens dat doosje te maken), je zet een pot lekkere koffie en zet een gezellig muziekje op (Scandinavian Moods van Michaela Petri, vrolijke deuntjes, passen precies bij dit mooie lenteweer). En je bent zomaar een hele ochtend lekker aan de knutsel. Alles loopt op rolletjes, ook al heb ik met Velpon geplakt, alles zit recht! De deksel past strak over de onderkant en alle kleuren kloppen meteen. Zelfs dat hele moeilijke groen weggewerkt. Je snapt, ik ga straks fluitend aan de strijk.
 Het doosje is bedoeld om de kaartjes in te doen die ik gemaakt heb voor de vriendin van mijn moeder. Die vriendin moet eerdaags naar het ziekenhuis. (zie eerdere post). Ik hoop dat mijn moeder (en haar vriendin) het mooi vinden.

groetjes,

woensdag 24 maart 2010

Geboortekaartje

Mijn collega is gisteren moeder geworden en dat verdient toch een kaartje! Haar babykamer is in appeltjesgroen, ze houdt niet van frutsels en pastels.

Er moest dus een nieuw kaartje gemaakt worden voor een meisje. Maar niet met roze! Gelukkig had ik nog wat appeltjesgroen papier en zelfs een lintje! De knoopjes heb ik er met de hand opgenaaid met appeltjesgroen naaigaren! Wat heeft een mens toch een boel groene spullen als je goed zoekt.


En als je toch bezig bent, maak je er natuurlijk ook eentje voor de voorraad. Maar dan niet in appeltjesgroen, maar brandweerauto-rood. Kan voor een jongen en een meisje, als de moeder maar geen voorkeur heeft voor pastels.

groetjes,

dinsdag 23 maart 2010

Flower Soft

Een poosje geleden vond ik in een tijdschrift een artikel over Flower Soft. Dat leek mij wel wat, dus ik heb een starterspakket besteld. Er zat verschillende kleuren Flower Soft in, samen met lijm en wat modelkaarten. Ik lekker aan het kliederen, maar erg fijntjes werkt het niet. Later hoorde ik van een knutselende kennis dat je beter de lijm kunt aanbrengen met een cocktailprikker. Dat werkt inderdaad nauwkeuriger. Maar het is leuk spul en weer eens wat anders.

groetjes,

zondag 21 maart 2010

Weer een serie van 4




Voor de vriendin van mijn moeder, waar ik al eerder over schreef, heb ik onderstaande serie gemaakt. Het zijn weer bedankkaartjes die zij vanuit het ziekenhuis kan versturen. Het zijn staande kaarten, dus wat lastig te fotograferen. De plaatjes zijn van Ot en Sien.

zaterdag 20 maart 2010

Challenge Card&Things

Ik heb een sketch gevonden bij Card&Things. Ik heb de kaart gemaakt met Graphic 45 papier, Baby2Bride. Heel mooi papier met zachte kleuren.

En omdat ik toch veel kerstkaartjes nodig heb, heb ik met dezelfde sketch ook een kerstkaartje gemaakt. Ook dit papier is van Graphic 45. Het plaatje komt van internet.


En als je dan toch bezig bent, maak er dan eentje extra, dat scheelt in december weer, nietwaar? Dit papier is van Basic Grey. De tekst is handgeschreven.

groetjes,

vrijdag 19 maart 2010

Weer wat geleerd!

Ik heb mijzelf maar geleerd hoe ik de foto's van het apparaat op mijn laptopje moet zetten. Ik heb ook meteen uitgevonden hoe ik de foto's die ik overdwars genomen had, rechtop kan zetten. Whow! Ik ben trots op mijzelf!


De kaarten heb ik gemaakt voor een vriendin van mijn moeder die een tijdje opgenomen wordt in het ziekenhuis. Als kadootje kan mijn moeder dan een doosje meenemen met een aantal kaartjes. Het zijn bedankkaartjes die de vriendin kan versturen naar mensen die iets voor haar gedaan hebben. Want als je als alleenstaande in het ziekenhuis komt te liggen, zijn er altijd mensen die iets voor je doen en dan is het leuk als je die kunt bedanken. Dit is de eerste serie van 4. Ik heb nog een serie van 4 klaar, maar moet het doosje nog maken.



Ik heb de bloemen geknipt uit designpapier. Het witte op de achter- grond is spinneweb-papier uit een fotoalbum. Het lichtblauwe randje dat je om de foto's ziet, is in het echt wit en is van de ondergrond.

Tot zover vandaag, groetjes!

donderdag 18 maart 2010

Simpeler kan ook niet....

Nooit gedacht dat die linkjes nodig waren voor de lay out van je blog! Met hulp van medebloggers en mijn zoon is het nu gelukt! Ik heb een gezellig plaatje aan de zijkanten. Dat staat toch veel vrolijker. En al twee volgers! Ik ben helemaal happy.

Dit kaartje is ook al een poosje geleden gemaakt, ik heb echt geen tijd om uit te vinden hoe ik moet bloggen, mijn huishouden te doen, naar mijn werk te gaan EN elke dag een kaartje te maken. Daarom blijft het ook zo leuk om te doen, het is een kadootje voor jezelf.

Het stempeltje heb ik ingekleurd met waterverf. Het stempeltje is volgens mij van Magnolia, ik heb een aantal afdrukjes van Magnoliastempels.

Ik ga nu eerst weer op ontdekkingsreis door blogger,
groetjes,

woensdag 17 maart 2010

Hobby? Het lijkt wel werk!

Want ik krijg nog steeds geen gadgets geplaatst. Geen tikker, geen klok, hij blijft maar zeggen dat de url niet goed is. En een code kan ik nergens invoeren! Balen. Toch maar weer eens op zoek naar hulp.

Dit kaartje heb ik al een tijdje geleden gemaakt. De bloemen komen van een drijvend bloemenkransje voor in de vijver. In de uitverkoop bij Intratuin. Het papier is van een Sizzix blok. Het egeltje is een sticker, maar de stempels zijn van Penny Black. Het ziet er lekker voorjaarsachtig uit. Net als de tuin, vandaag bloeiden de krokusjes. Samen met de sneeuwklokjes heel gezellig in de tuin.

dinsdag 16 maart 2010

Een rakle stempel

Dit stempeltje is ingekleurd met waterverf. Het is een heel lang plaatje. Dat geeft wat minder keuzes bij de lay out. Het blauw met roze vind ik een mooie combinatie.

maandag 15 maart 2010

Voorjaarskaartje

Het stempeltje is ingekleurd met potloden. Het papier is van Scenic Route, al een oudere serie.

zondag 14 maart 2010

vrijdag 12 maart 2010

Het eerste kaartje op mijn blog

Ik ga nu proberen een kaartje te posten.
Dat is gelukt. Dit is een van mijn eerste scrapkaartjes

donderdag 11 maart 2010

Mijn blog

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een blog aangemaakt. Nu moet ik nog een heleboel leren voordat ik er een mooi blog van gemaakt heb, maar het begin is er.