dinsdag 31 augustus 2010

Scrappin" Challenge

Dit kaartje is gemaakt met de sketch van Scrapping Challenge. Het is gemaakt met hetzelfde papier als de vorige kaart. Ook de embellishments komen uit de serie. Het papier is wat flets en dat ligt niet aan het fototoestel.

groetjes,

zondag 29 augustus 2010

Get sketchy

Vrijdag heb ik in zo'n goedkope boekenzaak een paar pakketten van Kars X-mas Collection op de kop kunnen tikken. Ook wat embellishments gescoord en dus kon ik dit weekend lekker aan de slag. Het papier is inmiddels tot de laatste snipper opgesneden. Dus de komende tijd komen er een heleboel kerstkaarten langs met dit papier. Ik vond het niet zulk geweldig kerstpapier, ze hebben niet de meest leuke papiertjes in die pakketten gestopt. Ik had pakket A en B.  Bij het pakket zaten  bijna geen voorbeelden, dus zelf maar wat aan het freubelen gegaan. De sketch van Get Sketchy kwam goed van pas. De stickers zijn van Elizabeth Craft Designs, nog van vorig jaar.

De rest van de foto's volgen.
groetjes,

vrijdag 27 augustus 2010

Kerstkaart

Deze is beter gelukt, al zie je op de foto niet dat het papier van de kerstroos uitstekend past bij het stippelpapier van de kaart. Het papier is van Graphic 45. Ik had nog een klein stukje van dat papier met die ruiten. Die heb ik aan de onderkant uitgeknipt. Aan de binnenkant van der kaart zit ook een strook geplakt. De kerstroos is een Creatable van Marianne. Ik vind het embossen wat tegenvallen, ook al had ik er een dun kartonnetje tussen gedaan. Maar ik vind de bloem geweldig! Het kantje is van de markt.

Voor dit weekend heb ik een heleboel knutseltijd ingepland. Het regent toch. En de wasmachine doet het meeste werk van de was. Als de droger ook klaar is hoef ik het alleen maar op te vouwen.

groetjes,

dinsdag 24 augustus 2010

Kerstkaart

Met hetzelfde stuk behang heb ik ook nog een kerstkaart gemaakt. Ik weet zelf niet of ik het wel zo'n geslaagde kaart vind. Hoe langer ik naar de foto kijk, hoe ontevredener ik wordt. Dus Tip: snel doorsurven!


groetjes,

zaterdag 21 augustus 2010

uitdaging en beurs

Ik heb mijzelf een uitdaging gegeven: ik had nog een stukje behang liggen waar ik nog nooit wat mee gemaakt had. Reden was waarschijnlijk dat ik het te moeilijk vond om er iets leuks van te maken omdat de kleur blauw niet erg gangbaar is. Dit kaartje is er uit gekomen. De splitpen in het hart van de bloem is bruin, niet paars. Waarom het als paars op de foto staat weet ik niet.

Vandaag met mijn scrapvriendin naar de Knotsgekke Kaarten en Scrapdagen in Zwolle geweest. Het was weer erg gezellig, we hebben een leuke workshop gedaan en we hebben lekker op ons gemak rondgeneust. En ik heb maar 1 vel scrappapier gekocht: dat wat ik nog nodig had voor mijn kerstkaarten. Mijn groene papier van Graphic 45 was op en dat heb ik nu aangevuld. Maar aan het eind van mijn dag was mijn portemonnee evengoed leeg. De superkoop van de dag vond ik de lintjes die we gescoord hebben bij Marjolein Zweed: hele romantische van bedrukte bloemetjesstof met een schattig gehaakt randje. Past uitstekend bij de Sarah Key vellen die we hebben.

groetjes,

woensdag 18 augustus 2010

Borduurtje

Voor de gezelligheid weer eens een borduurkaart gemaakt. Patroontje is van Marianne Design, volgens mij het plaatje ook. De kraaltjes komen uit de oude doos. (handig toch, zo'n doos!)

groetjes,

maandag 16 augustus 2010

Vogelhuisjes met kersenbonbons

Deze vogelhuisjes heb ik gemaakt met een patroon van  Nicole Heady op www.papertreyink.com. Ik had het al een tijdje geleden gedownload, maar nu gemaakt met het papier van October Afternoon. Een kant van het dak is open, zodat je de kersenbonbonnetjes er ook uit kunt halen! Het dak heeft een leuk kersenmotiefje! De papegaaien zijn gesloopte oorbellen die ik heel lang geleden eens op de markt gekocht heb.

groetjes,

zaterdag 14 augustus 2010

Theezakje naar het model van Kitty Franken


Ik heb het theezakje gemaakt zoals Kitty op haar site heeft staan. De bovenste foto geeft de voorkant, de onderste foto de binnenkant.

Het papier is van Marianne Design, de rest komt overal en nergens vandaan. Ik heb er zakjes Frambozenthee in gedaan, dat kleurde leuk. Ik zie dat ik wel sluikreclame maak voor de plaatselijke grutter.

Het was erg leuk om te maken, ik heb er meteen twee gemaakt. Het is zo leuk om weg te geven!

Ik ga zo weer verder met de kerstkaarten want die moeten ook een keer af. Ik zal ze de volgende keer laten zien.

groetjes,

donderdag 12 augustus 2010

Doosje

Ik heb een paar doosjes gemaakt, waarvan je er eentje hiernaast/onder ziet. Deze is gemaakt van het Graphic 45 papier Baby2bride. Op het doosje rozen en een vlinder. De blaadjes zijn van Crealies. Het is een heel klein doosje, er zitten 9 piepkleine rozenkaarsjes in. Deze kun je nog net zien onder het ronde kijkvenster, gemaakt met mijn nesties en weer dichtgemaakt met mica (anders vallen de kaarsjes er uit, zo klein zijn ze) Het doosje is nog geen 10 bij 10 centimeter!

Mijn dochter was erg blij met de complimentjes die ze kreeg op haar tekeningen.


groetjes,

dinsdag 10 augustus 2010

Onderzetters

Even een leuk tussendoortje: we hebben onderzetters gemaakt van afgekeurde cd-roms. Ik heb hem simpelweg bestempeld met Stazon-inkt en een clear-stamp. Mijn dochter kan heel goed tekenen en zij heeft twee tekeningen gemaakt. Deze met goud-/zilverstiften deels ingekleurd, onderop een paar viltjes en klaar is Aleida. De gele maan is ingekleurd met windowcolors die je heel vroeger bij de Wibra kon krijgen. (wie wat bewaart heeft wat en het werkt nog goed......) Op de vleugels wat glitterzand gelijmd.

En wij kunnen voorlopig weer even koffie (thee, limonade) drinken bij de pc.  Was er niet ergens een challenge "anything goes" ? Dan kan ik nog meedoen... hihi.

groetjes,

zondag 8 augustus 2010

Double Dutch

http://doubledutchchallenges.blogspot.com/

Bij Double Dutch hebben ze een leuke uitdaging: een matchbook maken. Dat is zo'n ouderwets luciferboekje. (Die in detectives altijd verraden waar de moordenaar geweest is...) Ik heb er als fervent niet-roker een theezakje in gedaan in plaats van lucifers. Deze heb ik gemaakt om Helmi te bedanken. Ik heb van Helmi de knopendoos van haar moeder geërfd en ik ben daar heel blij mee. De knopen komen dus uit die knopendoos, dat leek mij wel toepasselijk. De tekst zit in het labeltje verstopt.

Ik heb het theezakje op de kop er in gestopt, omdat het anders te dik werd.

Ik ga zo lekker weer aan de knutsel, ik heb het rijk alleen. De rest zit bij Groningen-Ajax. Ze hebben er tot nu toe goed weer bij! Ik hoop dat ze het droog houden, anders loopt de schmink van hun gezicht..... op al die mooie wit-groene kleren!

groetjes,

donderdag 5 augustus 2010

Dutch Card Lovers

Deze is gemaakt voor de challenge van de Dutch Card Lovers. Ze willen verhuiskaarten zien. Wel, dit is mijn idee van van een verhuiskaart.

Wat veel kaartjes in 1 week, he? Ik ben er ook wel trots op. Nu eerst weer nieuwe maken!

groetjes,

woensdag 4 augustus 2010

Dutch Dare CardChallenge

Deze kaart is voor de Dutch Dare Cardchallenge. Daar mag alles (als het maar een kaart is, waarschijnlijk)

Deze kaart heeft geen tekst, dan kun je er in schrijven wat toepasselijk is. Dit was de laatste voor mijn zus, als het goed is heeft ze de post op de mat.

groetjes,

maandag 2 augustus 2010

Sweet Stampin' Challenge

Hi hi, mijn vorige post was te laat! Ik had niet goed gekeken wanneer je inzending binnen moest zijn! Nou ja, ik moest de kaart toch maken en de sketch was heel geschikt.

Net als deze. De challenge stond vermeld op het blog van Alie de Vrij (zie zijbalk) en de sketch was ook erg geschikt. De tekst en de swirls zijn digitaal. Het blokje heb ik door de cuttlebug gehaald en opgeplakt. Ik weet geen naam bij het papier. Het lintje is uit mijn voorraad.

Nog 1 condoleancekaart te gaan, gisteren heb ik heerlijk in de tuin gezeten met een borduurtje. Die kaart komt nog.

zondag 1 augustus 2010

Dutch Card Lovers

In dezelfde serie als gisteren heb ik deze kaart gemaakt, maar nu met de sketch van de Dutch Card Lovers. De cirkel heb ik vervangen door een vlinder.

Ik heb vandaag de kaarten op de bus gedaan, het zijn er 5 geworden. Vier daarvan zal ik laten zien. De vijfde heeft een losse tekst, dan kan mijn zus zelf bepalen wat ze er op wil hebben. (ze moet het dus zelf even vastplakken). Maar voorlopig kan ze even vooruit. Ik zal ook nog een stel opkikkerkaarten voor haar maken, want die zal ze ook wel nodig hebben.

groetjes,