vrijdag 29 oktober 2010

Herfstlucifers

 Dit zijn gepimpte luciferdoosjes die passen bij de gepimpte waxinelichtjes.

Ik vind ze wel grappig geworden.


Omdat de maand van de Pink Ribbon ten einde loopt, wil ik toch graag nog iets toevoegen.  Het is vaak moeilijk om de emoties die loskomen te bespreken, zelfs in gezinsverband. Iedereen reageert er anders op.  In dit boekje staan 6 korte verhalen over hoe verschillende mensen verschillend omgaan met het ziekteverloop. Het is geschreven door Catrien Bouman, mijn zus.
Op haar website kun je meer lezen over dit boekje. Misschien helpt het lezen van deze verhalen om de gevoelens te bespreken aan de hand van hoe deze 6 karakters met hun ziekte en levenseinde omgaan.

Beetje een zwaar einde aan deze post, maar het is ook een rot-ziekte.

groetjes,

dinsdag 26 oktober 2010

doosjes voor maxi-waxinelichtjes

Afgelopen week heb ik dus ook een aantal gewone doosjes gemaakt waar een maxi-waxinelichtje in kan. De waxinelichtjes heb ik dus beplakt met servetten en mod podge. De doosjes zijn gemaakt van Kruidvatpapier en versiert met van alles uit de kast.

Deze week geen Anya van mij. Ten eerste spreekt de opdracht mij niet zo aan; Halloween is niet mijn feestje. Wij vieren Sint Maarten hier. Ten tweede zijn wij een paar daagjes weg en heb ik niet veel tijd om wat moois te maken. (De heren inbrekers hoeven niet langs te komen, het huis is ingenomen door zo'n 20 studenten die een LAN-party houden en dus dag en nacht bezig zijn met hun computerspelletjes)

groetjes,

zondag 24 oktober 2010

Create4fun-challenge

Create4fun heeft als challenge het melkpakdoosje! hihi, heb ik net een stel van gemaakt. Met dit doosje wil ik graag meedoen. Het label heb ik weer zelf gemaakt in bladvorm. Het papier is van de Kruidvat, de blaadjes van de Xenos, het tekstje geprint en uitgesneden met een Nestie. De waxinelichtjes van de Wibra en de servetten van de Blokker. Volgens mij ben ik dan niemand vergeten.

groetjes,

vrijdag 22 oktober 2010

Gehaakt randje

Het rode haakwerkje had ik nog liggen en ik vond het zonde om het niet te gebruiken. Dus maar even in de plaatjesbak gerommeld en een bijpassend rood plaatje gezocht. Met rood is dat altijd lastig. Maar als je goed zoekt, kom je toch nog een heleboel bruikbare spullen tegen. En dan heb je " zomaar" een kerstkaartje af.

groetjes,

woensdag 20 oktober 2010

melkpak doosje met patroon-deel 2

 Dit is mijn inzending voor Anyone for Anya. Ik heb een melkpak-doosje gemaakt. Daarin zitten twee maxi-waxine-lichtjes waarvan ik de aluminium cupjes heb beplakt met servetten. De label is een herfstblad dat ik met waterverf heb bewerkt. Daarop een uitgeknipte Anya met paraplu. Je ziet de regendruppels nog op het blad zitten.... Het tekstlabeltje zegt: Een klein lichtje in donkere dagen....

Ik heb voor het eerst echt gestempeld! Wat een ellende: mijn acrylblok was kennelijk niet glad, want een gedeelte van het stempel wilde niet afgedrukt worden, wat ik ook onder het stempelpapier legde. Uiteindelijk heb ik het stempel met de hand afgedrukt en het " slechte " gedeelte extra aangedrukt. Daarna nog even het acrylblok er op gelegd om zeker te weten dat alles gestempeld was. Aan het stempel ligt het dus niet, want het is wel gelukt.

Nu snap ik ook dat iedereen een voorraadje stempelafdrukjes heeft. Dan ben je een ochtend aan het stempelen, maar dan ben je ook even klaar en kun je daarna gewoon gezellig kleuren.
Hier nog even een close up van het stempeltje. Ik heb het met foam opgeplakt om wat diepte te krijgen.

Het is maar goed dat het plastik kleedje nog op mijn werktafel lag, ik heb flink zitten knoeien met verf en stempelinkt.

groetjes,

dinsdag 19 oktober 2010

melkpak doosje met patroon

 Ik krijg op mijn blog veel bezoekers die eigenlijk het patroon van een melkpakje zoeken. In het voorjaar heb ik die doosjes gemaakt, maar zonder patroon. Vandaag  heb ik het uitgetekend (moest toch even een nieuwe mal maken omdat de maten groter zijn).

Kitty Franken heeft veel patronen van doosjes op haar blog, die kun je gratis downloaden.Je moet even klikken op de link bovenaan haar tekst, dan kom je bij het patroon. Ook verkoopt zij boekjes met patronen voor de Scor-pal.

Ik heb geen scor-pal, dus doe alles met een lineaal en een embossingtool. (prikpen met een bolletje aan het eind in plaats van een scherpe punt. Een oude ballpoint doet het ook.)

 De doorgetrokken lijnen moet je snijden, de stippellijnen moet je rillen. Je plakt eerst de plakstook aan de zijkant vast, dan de korte kanten van de bodem naar binnen vouwen, dan deel 3 daarop. Op de gedecoreerde kant van deel 3 smeer je lijm en dan plak je deel 4 er bovenop. Aan de bovenkant duw je die driehoekjes naar binnen en je drukt de bovenkant plat. Je kunt er gaatjes in maken om er een lintje door te doen, of het met een knijper dichtdoen.
 In het pakje kunnen 3 van die maxi waxine-lichtjes. Daarom heb ik de zij-kanten allemaal 6 cm breed gemaakt. De hoogte van het rechte gedeelte is 7,5 cm en het schuine gedeelte is 4 cm. (iets meer dan de helft van de voorkant). Het opstaande randje aan de bovenkant is 1,5 cm.
En poosje terug heb ik ook soortgelijke doosjes gemaakt met miniflesjes doucheschuim. Die zijn veel smaller. Dan maak je dus de kanten met de schuine gedeeltes kleiner.
 Vaak maak ik ook nog een raampje in de voorkant ( het stuk met de plakstrook), dan kun je zien wat er in zit. Ik plak er dan mica (doorzichtig plastik) achter zodat de inhoud er niet uitvalt.
De laatste foto heeft mijn dochter gemaakt van mijn werkplek. Ik had de aluminium houdertjes met servetten beplakt en die staan te drogen.

Morgen laat ik zien hoe het er uit ziet als het af is. Ik moet namenlijk nog een label maken met een Anya stempel.

Ik hoop dat ik de melkpak-zoekers zo heb kunnen helpen en vind het fijn als je een berichtje achter laat.

Morgen dus weer een creatie voor Anyone for Anya.

groetjes,

zondag 17 oktober 2010

Dutch Card Lovers

Het is gelukt! Dit is het derde kaartje dat ik met deze sketch gemaakt heb en eindelijk vind ik hem goed genoeg om op mijn blog te plaatsen! Miriam heeft deze sketch gemaakt en heeft zelf een hele mooie kaart met deze sketch op haar blog staan. Toen ik die zag had ik al 1 kaartje van mijzelf afgekeurd. (veel te rommelig) Maar met haar bemoediging ben doorgegaan. Dit was de tweede en deze komt door de selectie. De derde heb ik weer afgekeurd, omdat ik het geen eenheid vond. Maar ik heb de sketch gemaakt en ben dus dik tevreden!  Nu de dames van de Dutch Card Lovers nog.

groetjes,

vrijdag 15 oktober 2010

Mannenkaartje

Met dit kaartje doe ik mee aan de challenge van Menscardsworld. Het thema is daar Beterschap. Ik vind het echt een ziek vogeltje tussen de kastanjes.  Het gehaakte randje a la Jolande moet de man in kwestie maar voor lief nemen.

Verder wil ik graag meedoen met de 3dcardschallenge waar het thema Herfst is. Het plaatje is van Voorbeeldkaarten .nl en het papier is van K& Compagnie. De eikenblaadjes zijn van de Xenox, sorry die hebben helaas geen kastanjeblaadjes in herfstkleuren.

groetjes,

donderdag 14 oktober 2010

Theezakjes vouwen

Petra heeft op haar blog een filmpje waarin zij uitlegt hoe zij een rozet maakt van gevouwen theezakjes. Gelukkig had zij van tevoren aangekondigd dat je theezakjes nodig had, dus ik heb de afgelopen tijd thee van zakjes met een papiertje erom gedronken. Om man en paard te noemen: Pickwick in plaats van Lipton. Ook lekker, hier zie je wat je met de zakjes van Chineze Blossum kunt maken. Om te laten zien dat er flock op de kaart zit, heb ik hem scheef gefotografeerd. De achtergrond is zilverkarton.

groetjes,

woensdag 13 oktober 2010

Anyone for Anya

Ik weet het nu zeker: paars is zeg maar niet mijn kleur. Tsjonge, jonge, wat heb ik er mee zitten **piep**.
Ik wilde graag zo'n kaart maken met waxinelichtjes in de zijkant. Dat werd dus even een snelcursus meetkunde. Maar het is gelukt! Ik heb er meteen een malletje van gemaakt, dan kan ik hem nog eens maken zonder al dat rekenwerk.

Ik gebruik erg weinig paars en heb dus ook weinig spullen in het paars. Na lang zoeken kwam ik een stapeltje Sizzix papier, little sizzlets tegen. Daar zaten keurig paarse papiertjes bij. Gelukkig heb ik een grote doos prisma's, dus daar zaten ook paarse kleuren bij. Ik heb een zilveren label erbij gedaan. Met het enige paarse "lintje" dat ik heb, het is meer een fiber eigenlijk.

So far, so good. Paarse bloemen. Nee dus. Dan maar zelf maken, gelukkig was het dun papier dus dat ging. Wit erbij (mocht gelukkig), de brad is echt hardstikke grijs (zie je niet op de foto) in de andere bloemetjes wat bling (zilver, dus het mag) Maar om het niet te saai te maken, heb ik er groene takjes bij geponst. Op de haarspelden en de laarzen heb ik stickles gedaan, maar dat is bijna niet te zien. En dan komen de kleuren ook nog eens niet mooi op de foto!

Dan het goede nieuws: ik heb nu ook Anya stempels. Via Karin Versteeg die haar verzameling stempels wegdeed.

groetjes,http://anyoneforanya.blogspot.com/

maandag 11 oktober 2010

Dutch Dare en Marianne Design

Weer twee challenges gecombineerd. Bij Dutch Dare willen ze een tag, bij Marianne Design een opkikker-kaartje.

De label lijkt me duidelijk zichtbaar, het plaatje is van het knipvel van t'iny Forget-me-not (nr. it538) Het papier is van Making Memories: Note Worthy (de achterkant) Ik vind het wel een vrolijk kaartje geworden. De vlindertjes zijn met een oud ponsje gemaakt, de donkere zijn versiert met een perlenpen. De roosjes komen van verschillende niet-hobbywinkels net als de paarlensnoertjes.

groetjes,

zaterdag 9 oktober 2010

Gehaakt randje

Het is een hanger geworden, op de achterkant kan ik nog een tekst zetten.

Ik kwam gisteravond precies het goede papier tegen in het zomerboek van Flow. Het is van de uitvouwposter Hoera het regent! Bloemetjes heb ik niet in de juiste kleur, maar wit kan altijd. De vlinder past er qua kleur wel goed bij vind ik. En dan morgen maar eens een variatie maken, die heeft Jolande ook op haar blog staan.

groetjes,

vrijdag 8 oktober 2010

Goede reis!



 Deze kaartjes heb ik gemaakt voor mijn moeder en mijn zus. Zondag stappen ze in het vliegtuig en maandag komen ze aan in Sydney. Ze gaan naar mijn broer en schoonzus met hun kinderen. Ik heb dus wat vrolijke kleurtjes uitgezocht, want in Australië is het lente, zij gaan richting zomer.

Het tweede kaartje is voor mijn moeder: het is een knipvel van Marianne Design, maar het lijkt net echt, omdat mijn moeders moeder Jonker heet en wij nog oude ansichtkaarten hebben die zij als jong meisje ontvangen heeft. Die zien er net zo uit. Ik had ze los geknipt en de bovenkant met foam wat verhoogd, zodat het net echt leek. De afdrukjes heb ik met mijn Prisma's gekleurd. De afdrukjes heb ik een keer gekocht, ik weet niet meer welk merk het is.















Jolande heeft een tutorial kantjes haken op haar blog.Ik heb vanmiddag dus ijverig zitten haken, tot ik zere armen kreeg. Maar ik vind het heel leuk geworden. Ik weet nog niet wat ik er van ga maken, Jolande had het gemaakt als deksel van een doosje. Dat lijkt me ook wel leuk. Morgen maar eens een variatie maken, die heeft Jolande er ook bij gezet.
groetjes,

woensdag 6 oktober 2010

Combi Anya met Double Dutch

Hihi, het is mij gelukt twee challenges te combineren! Ik had wat moeite met die van Anya: het 1-2-3 recept. Toevallig zag ik op een blog de sketch van Double Dutch waar twee rondjes (embellishments) stonden en waar 3 papiertjes gebruikt werden. Met 1 plaatje ben je dan klaar met je 1-2-3. Beetje vals gespeeld: het lijken 3 papiertjes maar die komen van 1 vel. Het was een soort regenboogvel van rood naar blauw. Maar zo passen de kleuren goed bij elkaar. Weer gekleurd met mijn Prisma's. Het meisje lijkt precies op mijn dochter als kleuter en een paar nichtjes nu. Echt lekker eigenwijs, vandaar ook de tekst.

groetjes,

maandag 4 oktober 2010

October Afternoon

Toepasselijker kan het papier toch niet heten. Het was een afternoon in oktober toen ik dit kaartje maakte. De sticker heb ik op aquarelpapier geplakt en toen gekleurd met mijn Prisma's. Volgens mijn dochter is het een lekker druk kaartje. Hij is in ieder geval vrolijk en dat was de bedoeling!

Ik heb net de kaarten voor mijn moeder en mijn zus op de post gedaan. Die gaan zondag voor 3 weken naar Australie, effe op thee-visite bij mijn broer en zijn gezin. Maar die laat ik wel zien als ze in het vliegtuig zitten.

groetjes,

vrijdag 1 oktober 2010

Sterkte of condoleance kaartje


Dit kaartje is bedoeld voor iemand die een sterfgeval in de familie heeft gehad. Ik heb het wat rustig gehouden.

Verder ben ik blij dat de foto er eindelijk op staat. Blogger gaat waarschijnlijk aan zijn succes ten onder, sommige dagen kun je geen reacties geven, andere dagen duurt het 3 minuten voor je eigen blog geladen is en soms (zoals nu) duurt het 5 minuten voor de foto geuploadet is. Dat wil zeggen, na 3 pogingen steeds met een uur ertussen. Ik hoop dat ze er snel wat aan doen.

Wij hebben de boodschappen binnen, ik kan dus het weekend aan het freubelen!
groetjes,