zaterdag 29 januari 2011

Menscardsworld

Na de girlscards moet er natuurlijk ook iets komen voor de menscards. Hun thema is sport. En met dit weer leek buitensport mij wel toepasselijk!  Het plaatje is een draaiende piramide. De linkerkant is geembost met een stans door de Cuttlebug, ik heb maar een deel gebruikt. Daarna er nog even een grijs stempelkussentje overheen gehaald.  De stansjes glimmen je tegemoet, maar de foto's willen niet echt meewerken. Ik heb er drie gemaakt, maar dit is de beste. Zelfs gister met de zon erbij wilde het niet lukken!

groetjes,

woensdag 26 januari 2011

Girlcards challenge

Met deze vrolijke lentekaart doe ik mee aan de girlcards challenge.

Het borduurpatroon komt uit het Hobbyjournaal. Het plaatje is 3d en komt uit een miniboekje.

Ik hoop niet dat de vorst die we het weekend krijgen lang blijft, ik heb geen zin meer in sneeuw en gladheid.

groetjes,

vrijdag 21 januari 2011

Twee zakjes badzout

 Ik kwam op een van mijn stroop-tochten zakjes badzout tegen van Dr. Kneipp. Eentje met eucalyptus en eentje met jeneverbessen. En daar moest natuurlijk nodig iets mee gedaan worden. Eucalyptus is volgens Dr. Kneipp zeer geschikt voor verkouden mensen en het griepseizoen komt er weer aan. Familieleden in het bezit van een stevige verkoudheid/griep en een bad kunnen zich dus bij mij melden, de eerste krijgt dit tasje toegezonden.

Het papier is van Basic Grey, Marracech. Kantje van de markt en juweel van de Blokker. De achterkant heeft een leuke, zelf ontworpen hanger: de losse onderdelen komen stuk voor stuk bij de Blokker vandaan, maar zijn in verschillende bezoekjes over de jaren heen gekocht.

Het andere zakje met jeneverbessenbadzout (3x woordwaarde?) is uitermate geschikt bij stijve en pijnlijke spieren. Mijn broer heeft regelmatig last van zijn rug, dus het leek mij een fijn kadootje voor hem. Helaas is het verpakken voor een man altijd lastig. Hier heb ik op dikke kartonnen die-cuts geverfd, daarna gepoetst met goudverf. Deze kwam uit een stift van de Wibra. Ik had al bij het schrijven gezien dat er een soort vloeibare verf uit kwam. Ik heb dat in een doekje gedaan en toen uitgeveegd over de gesp en de paisley-motief. Het papier komt uit het pakket van Anneke, ik weet niet hoe het heet. Het lintje met een nietje vastgezet, gouden randje erbij en klaar! Zondag neem ik het voor hem mee.

groetjes,

woensdag 19 januari 2011

Lente!

Ik heb zin aan de Lente. En als Piet P. weer zegt dat het gaat vriezen en sneeuwen, dan ben ik in staat hem hardgrondig enige onwelvoeglijke woorden toe te voegen! (= netjes voor uitschelden)

Ik heb een lekker uitgebreid kaartje gemaakt. Het lint heb ik vastgenaaid terwijl ik er 2 kraaltjes aan vastgemaakt heb. De kraaltjes komen uit het pakket dat ik bij Anneke gewonnen heb. Het patroon komt uit een Hobbyjournaal en is van Chris Bosmans.

groetjes,

maandag 17 januari 2011

Bloghop

Ilonka heeft iets nieuws uitgevonden uit de grote voorraadkast "Internet".


Je kunt blogs linken volgens de beschreven manier:

zondag 16 januari 2011

3D Cards

Dit is mijn inzending voor de 3D Cards Challenge. Het tasje is van een oud knipvel van Marianne Design. De schouderband heb ik vervangen door een balletjeskoord. 

Verder heb ik een award gekregen van Myriam. Ik ben er trots op dat zij mijn blog uitgezocht heeft. Ik weet een aantal blogs waaraan ik hem wel door wil geven, maar moet even checken of de dames in kwestie wel prijs stellen op awards. Mocht je hem graag willen, geef dan even een reactie.

groetjes,

vrijdag 14 januari 2011

labels voor bij mijn zeepkettingen


 Ik heb labels gemaakt voor bij de zeepkettingen. Snel een label snijden en dan lekker versieren! Heerlijk!

De zeepkettingen heb ik op advies van Gre Vermaat op een gastendoekje gespeld en dan ingepakt in plastik. Omdat ik gekleurde kettingen heb gemaakt, heb ik voor witte doeken gekozen. Wat tule, wat glitter, wat bloemen, stansjes van Joy Crafts en verder alles wat enigszins leuk leek.

Ik kan mij dit weekend wel vermaken met de rest van de labels, ik moet er nog 4.

Dus van mij mag het hier regenen (niet daar en niet te hard want mijn zoon is op kamp met de Scouts).

groetjes,

dinsdag 11 januari 2011

Trapkaartje

Aan dit kaartje heb ik eigenlijk weinig toe te voegen. Papier Basic Grey - Wassail, plaatje van internet, kerstrozen losgeknipt van een rol die ik 2 jaar geleden bij de Xenos kocht, blaadjes van een stans van Crealies. Kerstboompje is van hout en komt van de Zeeman (ook 2 jaar geleden gekocht) en de tekst is  een sticker. Kortom: gewoon een kerstkaartje voor de verzameling.

Het leukste verhaal gaat over het karton. Het is van Papicollor, gekocht bij de V&D. Daar waren ze voor de kerstvakantie hun kantoorafdeling aan het herindelen en ze hadden dit papier kennelijk niet meer nodig. Of het ging uit de collectie of zo, want er waren alleen wat afwijkende kleuren overgebleven. Dit is ook geen rood, maar van dat rozige rood dat zo goed bij Basic Grey past. Het was afgeprijsd: een pak van 10 vellen scrapbookkarton voor 3 euro! Bij de kassa bleek dat het nog maar 1 euro kostte. Je snapt dat ik teruggegaan ben en van al die kleuren een pak gekocht heb!

En zo is het toch nog een lang verhaal geworden!
groetjes,

zaterdag 8 januari 2011

Menscardsworld

Dit kaartje is voor een andere zwager van mij. Hij kookt heel graag en is dol op olijfolie. Weet er ook heel veel van en gebruikt het bij alles. Dit plaatje vind ik dus wel toepasselijk. Het uitknippen/snijden was een hele klus: al die olijfblaadjes en takjes zijn met de hand uitgesneden! Helaas zie je dat harde werk niet op de foto. De mand is in 3D, ook dat zie je niet. Het plaatje is van Cards Unlimited. Met dit kaartje wil ik graag meedoen met de challenge van Menscardsworld, ze hebben geen speciaal thema, als het maar voor een man is. Ook voor deze zus geldt: heel snel vergeten en verbaasd zijn als Paul hem krijgt.

groetjes,

donderdag 6 januari 2011

Magic snow i.p.v. suiker

 Myriam zal het papier herkennen dat ik bij dit kaartje gebruikt heb. Het komt uit haar candy. Maar het kleurt geweldig met dit plaatje van Cards Unlimited. Dat plaatje lag al even in de kast. Dit is de verjaardagskaart voor een zwager van mij die dol is op lekker eten en wiens vader een gigantische moestuin heeft met fruitbomen. Ze maken dus zelf liters appelmoes.

De suiker vind ik het leukst. Ik heb er met lijm Magic Snow op geplakt (van de Action van vorig jaar) en dat heb ik natgemaakt zodat het opzwelt. Op het maatschepje zit ook van dit soort "nepsuiker". Nu maar hopen dat het nog een paar maanden blijft zitten, want mijn zwager is voorlopig nog niet jarig....... en mocht mijn zusje het toevallig zien: onmiddellijk vergeten!!

groetjes,

maandag 3 januari 2011

Voor 1 euro aan zeep......

op de Konin-ginnedag markt en een stel oude, kapotte kettingen en oorbellen (oke, ik heb ook kralen gekocht) kom je een heel eind. Ik heb er ongelooflijk veel plezier in gehad. Eentje is al weg, een oud- buurvrouw kwam op de borrel en die heb ik meteen een meegegeven. Zo iemand die altijd voor iedereen klaar staat, die mag ook wel eens iets ontvangen.

Goed, de zeep is op. Ik heb de spullen opgeruimd en ga weer iets anders doen. En eerst weer kralen sparen, want je gebruikt ongemerkt een heleboel.

Wel jammer dat het nu klaar is, het rook zo lekker. Morgen eerst deze kettingen mooi inpakken, ik heb gelukkig een paar tips gekregen van trouwe bloglezeressen.

groetjes,

zondag 2 januari 2011

Zeepketting

Vandaag heb ik heerlijk zitten prutsen met zeep. Het ruikt heerlijk! Hij hangt nu niet meer aan de kast, maar in het toilet, ik heb ook nog eentje voor de douche gemaakt. Ik heb nog meer zeep, maar zal nog wat kleine kralen moeten kopen. Heeft iemand een idee hoe je dat cadeau geeft? In een zakje lijkt me niet zo handig omdat je dan makkelijk de zeepjes beschadigd.

groetjes,