woensdag 30 maart 2011

Wit romantisch doosje op woensdag

 Voor het Kleurenkaartenteam van Martine maken wij deze week iets in het wit. Zo langzamerhand krijg ik het idee dat alle kleuren lastig zijn. Om iets te maken in 1 kleur heb je veel creativiteit nodig.

Als basis heb ik het doosje gebruikt dat in de candy van Anneke zat. Het doosje komt uit de Doetiek van Yvonne in Annen. Het zat binnen 2 minuten in elkaar. Maar toen het versieren. Ik heb bijelkaar geraapt: 3 grote bloemen, 4 kleine bloemen, wat sliertjes met parels, 3 meeldraden, 1 filigraan hartje, 1 onderlegger voor een melkkannetje, 1 witte vlinder, 1 labeltje en een kanten randje. Het strass sterretje, het zilveren draadje door het labeltje en de groene blaadjes onder de bloemen is het enige in een andere kleur.
Het is een aardig doosje geworden, zelfs mijn puberdochter vond het mooi (alleen de kleur was saai).
Ik weet nog niet wat ik er mee ga doen.

Mijn excuses voor de foto's, ik krijg ze niet scherper.

Als je meer wilt weten van het Kleurenkaartenteam, kijk dan op de site van Martina. De volgende op de lijst is Evy.

Met dit doosje wil ik graag meedoen met de Girlscardschallenge

groetjes,

Blogaward

Deze award heb ik van Bep gekregen! Ik ben er trots op! Het is altijd goed om te horen dat mensen je blog waarderen!
Ik had hem ook al eerder gekregen, dus ik laat het hierbij.

Dank je wel Bep!

groetjes,

maandag 28 maart 2011

Cupcake met glitter

Deze cupcake kaart vind ik zelf wel geslaagd. Ben even aan het stoeien met de slagroom. Hoe je dat mooi laat uitspringen. Hier heb ik er een glimlaagje op gedaan en daarover wat glitter gestrooid. De frosting en de kers zijn ook gemaakt met glitter. Het papier heeft ook metalic bloemen en de ticket is ook beglitterd. Op het "cup"gedeelte zitten strasssteentjes.

Het papier is van het Kruidvat, het patroontje van de cupcake en de ticket komen uit de Hobby Handig-mail als gratis download.

De sketch is van CreaMiep.

vrijdag 25 maart 2011

Rozetmaker van Crealies

Ik heb op de beurs in Zwolle de rozetmaker van Crealies gekocht, samen met een randstans. Ik ben heel lang bezig geweest, dan paste de cirkel niet, dan was de cirkel te klein. Tot ik in de gaten kreeg dat het pure wiskunde is. De straal van een cirkel en de omtrek. 2piR (2 x pi maal de straal). En omdat het binnenste een redelijk gaatje is, wordt de cirkel altijd iets groter. Ik zal het nog wel eens op een rijtje zetten.

Deze sketch van Card & Things was uitstekend om de rozetmaker uit te proberen. En uiteindelijk is het dus gelukt: de cirkel is 8 cm in doorsnee, mijn strookje was 4,2 bij 29 (is de lengte van een A4-tje).  Als je dat eenmaal hebt uitgevonden gaat de rest als een tierelier! De stans gaat soepel door de Cuttlebug en er blijven geen stukjes vastzitten. De rozetmaker werkt ook fijn: 1 x met een embossingtool over je papier en je kunt het zo vrouwen. Op de rozet een paar nesties (geplakt met 3D-kit, dat is wat dikkig en dan blijft het steviger zitten) en een vlinder.

Het papier komt uit een blokje van de Kruidvat en is paarsig van kleur. Het is helemaal niet mijn kleur, maar een vriendin vond dat ik het maar gewoon moest proberen. Nou, met deze sketch is het dus wel gelukt. Verder ben ik nog bezig met een paar cupcakes met dit papier, maar dat is nog niet toonbaar.

woensdag 23 maart 2011

Rood op woensdag!

Bij het Kleurenkaartenteam van Martina is de kleur rood gekozen. Dus op deze woensdag zijn er 31 dames die rode kaarten op hun blog posten! Wil je meer rood zien? Ga dan naar Martina.  Zij heeft alle linkjes op haar blog.

Het viel nog niet mee, een rode kaart. Nu vind ik het zo-wie-zo wel moeilijk, een kaart maken in maar 1 kleur. Ik heb altijd een steunkleur nodig, anders wordt het te saai. Verder heb ik door omstandigheden niet zoveel freubeltijd, dus geen eindeloos wikken en wegen.
Mijn keus is weer op een Kerstkaart gevallen. Daarvan heb ik de meeste nodig, nog meer dan van verjaardagskaarten. Het kaartkarton is rood, bedrukt met glinsterende zilverkleurige hulsttakjes. Daarop een rood vierkant, gesneden uit een envelop (die had zo'n mooie, wat ruwe structuur). Daaroverheen vellum in rode, donkerrode en iets rozig/rode vierkantjes. En dan de ster van vilt met de glimmertjes. Op het vellum na komt alles van de bekende, zeer plaatselijke winkelketens. Ik vond het niet mooi om er een tekst bij te doen, dat moet maar aan de binnenkant.

Ik ben benieuwd wat mijn mede-kleurenkaart-genoten hebben gemaakt en ga dus even wat blogs bij langs. Wil je verder hoppen? De volgende in de lijst is Liv : klik hier voor haar blog.

groetjes,

maandag 21 maart 2011

Helaas, ik was te vroeg

Ik was te vroeg met het plaatsen van de rode kaart! In plaats van het voorbeeld, klikte ik op publiceren.
Het berichtje met de kaart heb ik nog even in de wachtkamer gezet tot woensdag.
Maar de linkjes bij  de volgers kan ik niet weghalen, sorry.
groetjes,

woensdag 16 maart 2011

Turquoise op woensdag

Het kleurenkaartenteam van Martina maakt het nu wel erg moeilijk: de kleur voor deze week is turquoise. Ik heb het papier van Riddershoven Turquoise Hills gebruikt. De bloemetjes heb ik enigszins van kleur veranderd door ze in de thee te laten dobberen. Daarna besproeid met Glimmermist. De roosjes, net als het papier, gisteren op de Knotsgekke kaartendagen gescoord. De label is van Diny Sprakel en heeft ooit in de Hobby Handig gezeten. Heel toevallig kreeg ik gisteren een boeket met krullint in de juiste kleur. Dat zit nu aan het labeltje.

Ik ben erg trots op mezelf: gisteren op de beurs alleen deze 2 scrapvellen gekocht, al het andere designpapier heb ik laten liggen. Wel een heleboel andere dingetjes gekocht, met als hoogtepunt 2 kantstansjes en rozetmakers van Crealies.

Via het blog van Martina kun je de turquoise kaarten van de andere teamleden bekijken. Ik ga het zeker doen!

groetjes,

vrijdag 11 maart 2011

Geen lente


Het zonnetje schijnt weliswaar, maar er staat een stevige, koude wind. Met wind mee is het goed fietsen, maar tegen de wind in lijkt het nog wel winter! 
Vandaar mijn winterse kaart. Weer eentje voor de verzameling. De kerstroos komt van een vilten lint vaan de Xenos, de blaadjes van een Crealies-stans. Het hoekje boven het plaatje is van Marianne Design. Lint is van de markt.
 
Ik hoop toch op een Lente-achtig weekend.
groetjes,

woensdag 9 maart 2011

Fris-fruitige Woensdag

Vandaag is de kleur... Oranje! Alle leden van  het kleuren kaarten team van Martina plaatsen vandaag oranje creaties. En dit is de mijne. Ik heb er bijna een week over gedaan, maar het is gelukt! Ik heb meteen de maten op een malletje gezet en wat foto's gemaakt van het proces. Het patroon komt in dit geval van Double Dutch.  Het heet een explosiedoosje. Dat komt omdat het onderste gedeelte uit elkaar valt (explodeert) als je de deksel er af haalt. Achter de bandjes komen theezakjes en in het midden kunnen dan een paar bonbonnetjes of zo gedaan worden.
Alle onderdelen passen op 1 A4tje. Er zijn 2 repen van 7 x 21 cm die gerild worden op 7 en 14 cm. Die plak je kruislings opelkaar. Dat is de onderkant van het doosje. De zijkanten vallen dus los naar beneden.
Het dekseltje staat op deze tekening op 7,5 cm maar dat is wat te groot. 7,3 cm is beter. De hoogte van het dekseltje heb ik op 2 cm gehouden. Hier heb je wel plakstrookjes nodig. Deze worden netjes weggewerkt achter de dubbele rand. Als je die net iets korter dan 2 cm maakt, vouwt het makkelijker in elkaar.
Bij de deksel plak je eerst de plakstroken vast en daarna het extra deel. Dan zie je de plakstrookjes niet meer. Dan zijn de zijkanten meteen netjes afgewerkt.



Voor de versiering heb je 4 blokjes van 6,5 x 6,5  nodig voor de buiten kant en 5 blokjes van dezelfde afmeting voor de binnenkant.Voor het dekseltje heb je 4 stukjes van 6,8 x 1,5 cm nodig en voor de bovenkant 6,8 x 6,8 cm. Ik heb hier de bandjes waar de theezakjes achter komen, gemaakt van wit papier. Aan 1 kant geponst met de Doily Lace pons van Martha Steward. Daarover heen een klein reepje van het papier dat ik ook aan de buitenkant gebruikt heb. En daarop een bloemetje. Maar je kunt natuurlijk ook een lintje gebruiken. Het is handig om dan de lintjes eerst achter het design papier te plakken en dan pas op de juiste plek.

 Voor het kleurverschil heb ik er even bosbessenthee in gedaan.




De deksel heb ik afgewerkt met een gehaakte bloem, blaadjes van een Crealiesstans en wat pareltjes. Dit is het doosje als het dicht is. De foto blijft een beetje wazig, ik weet niet waarom.

groetjes,

vrijdag 4 maart 2011

Valentijn in Hollandse stijl




Deze kaart heb ik in Hollandse kleuren gemaakt. Het lieve meisje en jongetje staan ongegeneerd te zoenen, dus ik vind dat hij mee mag doen met het borduurkaartenblog.  Zij hebben het thema Valentijn. Het plaatje is een piramide, dus 3D.

Verder is het hier koud, maar zonnig, ik wens de Carnavalvierders veel plezier!
goed weekend,



woensdag 2 maart 2011

En de kleur is..... GROEN!!

Bij het Kleurenkaartenteam van Martina is vandaag de kleur: Groen! Ik heb er een kerstkaart van gemaakt, met de sketch van Dutch Card Lovers.
Hij moest "even snel", het zijn drukke dagen met weinig freubel- of blogtijd. Deze strakke kerstkaart gaat naar de verzameling, dan hoef ik straks weer eentje minder!

Wat mij opvalt is dat er veel blogs zijn waar je de woordverificatie moet invullen. Dit kun je makkelijk uitzetten, dat scheelt de bezoekers die een reactie achter willen laten veel tijd en ergenis. Je gaat in je dashboard naar Instellingen. Dan kies je voor Reacties. Daar kun je veel wijzigen: je reacties onderaan je berichtje, op een aparte pagina of in een pop-up venster. Moderaten ja of nee (een mogelijkheid om berichtjes te verwijderen voor ze op je blog komen) maar ook de woordverificatie aan of uit zetten. Ik heb hem al vanaf het begin van mijn blog op "uit" en heb nog nooit spam of een raar berichtje gehad.
En als je op woensdag bij alle 27 deelnemers een berichtje achter wilt laten, scheelt het veel tijd als je die rare letters niet hoeft over te tikken!

Zo, ik ga nu eerst stemmen,
groetjes,