donderdag 29 september 2011

Kerstrozen

Ondanks het mooie weer heb ik weer een kerstkaartje voor jullie. Het papier komt uit de Hobby Handig, de kerstroos is een stans van MD net als het achter-grondje achter het meisje. De rozen heb ik ingesmeerd met stickels.

En weer een kerstkaart af. Er zullen nog wel een aantal volgen.

Geniet nog even van het mooie weer,
groetjes,

maandag 26 september 2011

Vintage

Een vintage bloemen-meisje. De border is gemaakt met de doily lacy pons. Blaadjes van Crealies, lintje is van de markt. Op het knipvel zat nog een labeltje met hetzelfde plaatje. Dat heb ik met een veiligheidsspeldje vastgezet.

Wat is het geweldig weer, echt de nazomer die we gedroomd hebben! En het blijft de hele week nog zo. Mocht je me missen, dan ben ik ramen lappen. (het nuttige met het aangename verenigen, toch?)

groetjes,

vrijdag 23 september 2011

Tag

 In mijn vorige berichtje liet ik  het swappak-ketje zien dat ik van Marleen heb gekregen. Ik wil jullie de tag die ik voor Marleen gemaakt heb, niet onthouden.


Marleen maakt hele andere dingen dan ik. Dus om een mooie tag voor haar te maken, moest ik iets-anders-dan-anders maken. Ik heb eerst een stukje kraftpapier beplakt met een laagje van een papieren zakdoek, enigszins in elkaar gefrommeld. Dat heb ik gedroogd en toen bewerkt met inktblokjes. Een gedeelte heb ik bestempeld met een tekststempel en daar heb ik wit embossingpoeder over gestrooid. Een paar stansjes bewerkt met een glanslaag, een stukje kant verschroeid boven een waxinelichtje, van zakdoekjes bloemen geponst en die met glimmermist besproeid. Gelukkig vond Marleen hem mooi!



woensdag 21 september 2011

De Nederlandse Swappers

 Ik heb deze keer meegedaan met de stansjesswap van de Nederlandse Swappers. De bedoeling was dat we 10 verschillende stansjes zouden "ruilen". Van elk twee, dan kun je rustig iets uitproberen. Mijn swapmaatje Marleen heeft een heel leuk blog. Dit is het geweldige pakket dat ik van haar gekregen heb! Mooi hè? Hele leuke stansjes in kleuren waar ik vaak mee werk. En ook een paar in kerstsfeer.
De bedoeling was dat we er een zelfgemaakte tag bij zouden doen. Maar van Marleen kreeg ik niet alleen een hele leuke tag, maar ook een vilten tasje en een geweldige kaart! De enveloppe was versierd met dezelfde stempel.

Ik vind het een hele leuke ervaring en denk dat ik wel vaker mee zal doen!

groetjes!

dinsdag 20 september 2011

Deel 3 van de oude knipvellen

Voor deze kaart heb ik vellum in een embos-singmal door de Cuttlebug gehaald. Dat heb ik met split-pennetjes op een stuk van het knipvel met de blokken vastge-maakt. Op de foto zie je het onderliggende papier bijna niet door het licht. (Ik heb de foto gemaakt in een zeldzame straal zonneschijn.) Je ziet er alleen een heel subtiel randje onderuit piepen. De strook met Hortensiabloemetjes heb ik weer in 3D opgeplakt.
Dit is een "clean-and-simple" kaart, die ik wil gebruiken als condoleance- of In Memoriam-kaart.

De restjes die ik nog overhad, heb ik gebruikt om bloemenkaartjes of labeltjes te maken. Die heb ik niet op de foto gezet, het is toch al een lange zit geweest, 3 berichtjes met hetzelfde knipvel. Volgende keer weer iets anders!

groetjes,

zaterdag 17 september 2011

Deel 2 van de oude knipvellen

 Als je toch met oude knipvellen aan de slag gaat, gebruik je er ook een oude mal bij, toch? Vooral als je nog eentje ongebruikt in de kast hebt liggen! Deze mal is van Joke de Vette.  Ik heb glansgaren met een kleurverloop gebruikt. Dat is heel leuk te zien aan de rondjes die van kleur veranderen terwijl het toch 1 draad is.
Ook dit plaatje komt uit het knipvel. De eerste heb ik helemaal gebruikt, bij de tweede de rand en wat losse bloemetjes en van de derde heb ik alleen de bloem en het blad gebruikt. Toch wel grappig om weer zelf te moeten nadenken over wat je uit welk vel gebruikt om een zo optimaal mogelijk resultaat te krijgen. Verder heb ik een stukje kant over het designpapier geplakt. Ook heb ik lekker "ouderwets" zilverkleurige stickers gebruikt voor de tekst en het labeltje. De pareltjes heb ik met een perlenpen gemaakt. Tot mijn verrassing zijn ze behoorlijk gelijk geworden.

groetjes,

woensdag 14 september 2011

Marianne Design

"Eerst de spullen gebruiken die al zo lang in de kast liggen"; ik heb de daad bij het woord gevoegd en ben begonnen met een heel oud knipvel van Marianne Design. Het is getekend door Diny van de Lustgraaf en is nog zo'n heel oud 3D-vel. Je koopt 3 of meer dezelfde vellen. Daar staan allemaal dezelfde, complete plaatjes op. Je moet dan zelf bepalen welke dingen je wegknipt om het 3D-effect te krijgen. Tegenwoordig koop je een vel met een compleet plaatje en daarnaast de diverse onderdelen een paar keer geprint. Liefst nog met een nummering er naast.

Ik had dus nog 3 oude velletjes en een ander vel met allemaal vierkantjes in min of meer dezelfde stijl. Ook met Hortensia's. Ik heb die vellen helemaal opgemaakt, tot de laatste snipper toe.

Op de bovenste kaart heb ik een vlinder geplakt, de geëmboste delen ingesmeerd met cracklespul. De vleugels trokken bij het drogen  helemaal krom, vandaar dat ik ze vastgeplakt heb met 3d-foam. In de hartjes van de bloemetjes heb ik glimmertjes geplakt.

Met de bovenste kaart wil ik graag meedoen met de challenge bij Marianne Design.

Op dit moment komt me erg weinig uit handen, ik zit snipverkouden op de bank. Ik maak ook maar meteen het berichtje voor dit weekend, dan is dat vast klaar mocht ik ziek worden. Er schijnt een gezellige griep rond te waren maar ik heb er helemaal geen zin om ziek te worden.

groetjes,

zaterdag 10 september 2011

Naaien op kaartjes

 Ik heb de naaimachine maar weer eens onder het stof vandaan gehaald en heb de stukjes kaartkarton er nonchalant onderdoor gehaald. Afhechten gaat lekker simpel met een plakbandje en daarna de stukjes karton op een witte kaart plakken. Het ruimt mijn papiervoorraad weer een beetje op. (Niet dat je het verschil al ziet, hoor )

De bovenste kaart heb ik voorzien van een rozet, gemaakt met Crealies spullen. Ook de bloemen en het blaadje met de tekst is van haar. Het opengewerkte blaadje is van MD.

De tweede kaart heb ik versierd met hoekjes en het vogeltje van MD, de ovaal is door de Cuttlebug gehaald en de tekst is gestempeld op een stukje papier dat onder een stans van Crealies gelegen heeft.

Ik vind ze wel bij dit weer passen. Het ziet er weer wat vriendelijker uit, ook al hebben wij het grootste deel van de dag witte wolken boven ons hoofd. Maar is altijd beter dan donkere wolken, toch?

groetjes,

dinsdag 6 september 2011

Cupcakeje

De sketch voor deze kaart zag ik op een blog. Die hoorde bij een challenge, maar ik weet niet meer waar. Omdat ik hem toch wel leuk vind, plaats ik hem toch en wil ik meedoen met de Girlcards. Daar mag alles, dus een cupcake ook.

De slagroom is gemaakt van glitterpapier, maar dat is niet te zien. Ik heb hem in 3D opgebouwd om er diepte in te krijgen. Het papier is van het Kruitvat. Alleen het papier onder het lintje is cardstock dat ik door de ribbelmaker gehaald heb.

Christina vertelde dat de sketch van Bianca Kalksma is. Bij Each Card Is Uniek. Daar doe ik dan ook graag mee.

groetjes,

zaterdag 3 september 2011

badbruistabletdoosje

 Mooi scrabble-woord! Maar dit is een doosje voor een bruistablet die je in je badwater gooit. Het was voor mijn zus, maar zij heeft het gekregen en nu kan het dus op mijn blog.

Ik vind hem zelf wel geslaagd, het papier is van Tilda, de brad ook.

Ook de binnenkant heb ik versierd, net als het bruistablet zelf. In het dichtgevouwen stansje aan het dekseltje staat een gedichtje.

Mijn zus is er blij mee en heeft het doosje op de pronk staan. Of ze de bruistablet al gebruikt heeft, weet ik niet.

groetjes,