woensdag 29 februari 2012

Kleurenkaartenteam - paars en roze

Martina heeft het Kleurenkaartenteam weer opgestart. Ze heeft zelf de aftrap gedaan en gekozen voor paars en roze. Niet mijn voorkeurskleuren. Maar met het opruimen van mijn kasten kwam ik labels tegen die in een agenda gezeten hebben. Ook die moesten natuurlijk verwerkt worden tot iets leuks. Ik heb er (weer) labels van gemaakt. Met wat extra karton, zodat je er een berichtje op kan schrijven, een eyelet en een lintje er aan. Met de bovenste doe ik mee met het KKT van Martina. 

Hier is de lijst met blogs die ook meedoen:
Monique : http://moniquespassies.blogspot.com/
Brigitte : http://mihvj2.blogspot.com/
Cornelie : http://cornelie-colorfullcornelie.blogspot.com/
Sandra W : http://creasandra75.blogspot.com/
Mariken : http://scrapcolour.blogspot.com/
Margo : http://creatieve-kaartjes.blogspot.com/
Wijkhuijs :
Chantal : http://venantia.blogspot.com/
Colien : http://scrapspulvancolien.blogspot.com/
Chantal : http://chantalcards.blogspot.com/
ScrappyDoo : http://scrappydoo-s.blogspot.com/
Sonja : http://scrapadoe.blogspot.com/
Sjouks kaarten : http://sjoukskaarten.blogspot.com/
Bep : http://beppieskaartenenfreubelblog.blogspot.com/
Jolanda : http://jolanda-creaties.blogspot.com/
Corry : http://corryskaartblogspotnl.blogspot.com/
Pia : http://pia1971.blogspot.com/
Lia : http://creali-lia.blogspot.com/
Christine : http://christine-creachristine.blogspot.com/
Jaimie : http://creamiekes.blogspot.com/
Grietje Jansen : http://hetbanterhobbyhoekje.blogspot.com/
Babette : http://creativememorie.blogspot.com/
Kelly : http://kellysknutselhoekje.blogspot.com/
Hennie : http://hensmade.blogspot.com/
Marijke : http://marijkesscrapkaarten.blogspot.com/
Saskia : http://kreasas.blogspot.com/
Marijke en Chantal : http://freubelsvandemolletjes.blogspot.com/
Sofieke : http://knutselen-met-sofieke.blogspot.com/

 Dit zijn de andere labels die ik gemaakt heb. Daar zit geen roze op, dus die komen niet in aanmerking voor het KKT. Maar ze zijn wel leuk.

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Ik zal vanmiddag reageren op de andere deelneemsters.

groetjes,

maandag 27 februari 2012

kaart met houtfineer

Ik ben het weekend heel hard aan het werk geweest. 16 kaarten en een stel labels heb ik gemaakt. Ik heb mijn oudste knipvellen-boekje leeg gemaakt. Gewoon, alles gebruiken of weggooien. En dat laatste is zonde, natuurlijk. En de loop van de tijd krijgen jullie de meeste kaarten wel te zien.

Dit knipvel stamt nog uit de tijd dat je hele grote A3 vellen had, waar de plaatjes heel vaak op afgedrukt waren. Je knipte alle plaatjes los en bewaarde dat in een fotoboekje of zo. Je moest zelf bepalen welke delen je in 3D wilde knippen.

In mijn kleine-restjesmapje had ik nog wat houtfineer zitten. Hiermee kun je sigaren aansteken, zodat de zwavelgeur van de lucifer niet de smaak van de sigaar aantast. Ik heb het plaatje er op geplakt en toen de hoekjes bestempeld met Stazon. Het stempeltje is van Fiskars.
Het achtergrondpapier komt uit een ouderwets tuinboekje, speciaal voor dit doel aangeschaft. Maar omdat in het boek dat open ligt ook een bloem voorkomt, leek mij die achtergrond wel toepasselijk. Ook hier hoekjes gestempeld en de tekst. Verder heb ik er niks opgeplakt, het is zo al druk genoeg. Ik ben alleen vergeten hoe deze struik heet.

Ik ga nu snel mijn rondje blogjes maken, want dat is er natuurlijk helemaal bij ingeschoten. Je kunt tenslotte niet alles tegelijk......  dat potje tijd dat ik gevonden heb, was natuurlijk veel te klein en al half leeg........

groetjes,

vrijdag 24 februari 2012

Kaart met merci

Dit kleine kaartje (10 x 10) heb ik gemaakt van het stevige papier van de Action. Het borduurwerkje heeft een aardige mevrouw aan mijn zus gegeven. Zij heeft het op haar beurt weer aan mij gegeven met de vraag of ik er iets leuks van kon maken. Met zo'n vrolijk borduurwerkje wordt alles leuk, dus dat was niet zo moeilijk. Maar ik wilde er iets speciaals mee maken en zo is deze kaart met Merci-chocola ontstaan. De tekststempel is van Marianne Design en de glimmertjes komen van de markt.


Dit is de binnenkant met het bakje voor de merci. Het klepje zit vast met een lintje en is gemaakt met een Nestabilitie. Aan de rechterkant een stukje papier van K&Company, een hartje gestanst uit een oud schrift en een paar bloemetjes.

Ik hoop dat mijn zus het leuk vind.

groetjes,

woensdag 22 februari 2012

Vlinderkaart

Bij de gewonnen candy zat ook een hele mooie vlinder-stans. Je snapt dat die meteen door de Cuttlebug moest. Ik heb verloop papier (of regenboog-papier of hoe noem je zo iets waarbij de kleuren in elkaar overlopen) gebruikt, het moest even snel-snel want ik wilde het stempel-afdrukje inkleuren. De achtergrond heb ik gestempeld met Versamark en een stempeltje dat je kado kreeg bij een abonnement op Cards Only. Het randje getekend met een glitter-gelpen. Tekstje gestempeld, ook een lijntje er om en een vlindertje er op. De lijfjes heb ik ook met gelpen gedaan. Maar het droogde niet goed op, dus na de foto heb ik nog cracklegel er over gedaan. Dat gaf trouwens een heel leuk effect, net het lijfje van een insect met al die barstjes. Het kaartje gaat straks naar mijn moeder. Ze zit zonder internet en dat is knap balen, zelfs als je 81 bent!

Ik merk dat jullie geen bezwaar hebben tegen 4 x een breiende Daisy, maar ik moet eerst nog even mijn potje tijd terugvinden.

groetjes,

zondag 19 februari 2012

Kleuren op Kraftpapier

Nou, dit is hem dan. Mijn eerste probeerseltje. Op advies van Irene heb ik niet gewerkt met reukloze terpentine en doezelaars, maar eerst de in te kleuren delen met wit gekleurd en daaroverheen met de gewenste kleur. Het was heel leuk om te doen, het was minder leuk om te constateren dat ik nog wel heel veel moet oefenen voor ik het resultaat van de meeste dames haal. Zelfs "netjes tussen de lijntjes kleuren" is bij mij nog niet sterk ontwikkeld, kennelijk heb ik op de kleuterschool niet genoeg opgelet. (Zal wel teveel aan het kwebbelen geweest zijn...) Maar als jullie de foto niet te groot opblazen is het resultaat best presentabel.
Ook mijn brei-kwaliteiten zijn niet geweldig, de randjes zijn wat onregelmatig. Maar gelukkig heb ik geen steken laten vallen. De ruitjes op het papier zijn gebreid, mocht je de foto wel vergroten dan kun je het maaswerk zien.

Als jullie geen bezwaar hebben om vier nagenoeg dezelfde kaartjes te bekijken, zal ik mijn andere exemplaren ook posten.

vrijdag 17 februari 2012

vintage en een gewonnen candy

De bloem op deze kaart heb ik gemaakt van koffie-filterzakjes. Even in de rode ecoline, verkreukelen en drogen met de heattool. Daarna bespuiten met glimmer -mist, maar daar is helaas niks meer van te zien op de foto.  De hoekjes zijn gemaakt met een stansje van Nellie Snellen. De takjes zijn van Crealies, het plaatje komt van een knipvel dat waarschijnlijk door Studiolight is uitgegeven, maar dat weet ik niet zeker. Het wondgaas komt uit de EHBO-trommel (was toch over de houdbaarheidsdatum) en het strikje uit mijn eigen voorraad. Nog een paar glimsteentjes en het is een leuk kaartje geworden, al zeg ik het zelf.


Dit is de candy die ik dinsdag gewonnen heb bij Anette.   Vandaag had ik de envelop al op de mat! En ze heeft er nog een paar hele leuke afdrukjes bij gedaan met de breiende Daisy. Op Kraftpapier, dus ik ga jullie blogs afstruinen naar informatie over het kleuren op kraftpapier. Weer een uitdaging erbij! Gelukkig heeft ze er een paar gemaakt, dan hoeft het niet meteen de eerste keer super te worden. Nu nog een potje tijd vinden......  Anette: heel hartelijk bedankt!

Goed weekend!

vrijdag 10 februari 2012

Valentijntje


Een valentijnkaartje in vintage stijl. De achtergrond is vellum, vastgezet met eyelets. Het plaatje is gemaakt van een piramide-knipvel. Ik vind het meisje zo leuk met die grote strikken.

Goed weekend,

woensdag 8 februari 2012

plakboek pimpen

Diegenen die mijn blog al langer volgen, hebben het al eerder kunnen lezen. Mijn zus heeft een boekje geschreven met verhalen over kankerpatiënten. Hoe zij omgaan met het nieuws, hoe zij het medeleven van familie en vrienden ervaren, en hoe zij hun veerkracht mobiliseren om om te gaan met hun levenseinde. Mijn zus is oncologisch verpleegkundige en komt zo veel patiënten tegen die deze vreselijke ziekte hebben. Bovendien kan zij heel goed schrijven. Als je meer over het boekje wilt weten, klik dan hier.

Maar goed, daarover gaat dit blogbericht niet. Mijn zus heeft dus een plakboek gemaakt van alle krantenartikelen, recensenties, felicitaties en andere dingen die ze graag wil bewaren.  Alleen, ze vond het plakboek te kaal en vroeg mij om het wat te pimpen. Koren op mijn molen! Voortvarend ben ik aan de slag gegaan. Een aantal foto's wil ik jullie toch niet onthouden, al is het alleen maar om te laten zien wat ik deze week gedaan heb.

Zo zag het er dus uit voordat ik er mee aan de slag ging. Overigens een leuk stukje in de Drachtster Courant.

Deze pagina heb ik wel wat opgevrolijkt. Het is een stukje in het personeelsblad van haar huidige ziekenhuis, Nij Smellinghe in Drachten. De journalist heeft er een column van Catrien bij geplaatst die over pleisters ging. Vandaar de pleisters op de pagina.

Een foto waar Catrien staat met haar uitgever, Rien Ipenburg. Daaronder een foto van de tafel in de boekwinkel waar haar boekje staat.

Ik laat het voorlopig hierbij, als ik de andere pagina's af heb, zal ik wel weer eens wat plaatsen.  Nadeel van het pimpen is wel dat het plakboek helemaal niet meer dicht wil. Ik zal er nog een mooie band voor moeten maken!

groetjes,

maandag 6 februari 2012

Zakje goudsbloemzaadjes

Voor iemand die binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning, heb ik een verjaardagskaart gemaakt met een "extraatje": goudsbloemzaadjes. De zaadjes komen uit onze eigen tuin, die heb ik in de herfst verzameld. Het plaatje komt van internet, niet uit onze tuin!

Het papier is van Graphic 45 (baby 2 bride), het label komt ook uit een vel. En op het zakje zit een houten bloemetje. En omdat de ontvangster niet van al te veel tierelantijntjes houdt, heb ik het hierbij gelaten.

groetjes,

vrijdag 3 februari 2012

condoleancekaart

Voordat ik iets meer over deze kaart vertel, moet ik eerst opbiechten dat de lay out schaamteloos gejat is. Ik ben alleen het briefje kwijt met de naam van het blog waar ik het gezien heb. Mocht die dame haar eigen creatie hierin herkennen: ik zal graag een link plaatsen naar het origineel! Liften is alleen leuk als je beide creaties ziet, toch?

Ik vond de lay out namelijk heel geslaagd voor een condoleancekaart. De vlindertjes zijn van Joy! Craft en het papier is behang.
Ik hoop dat het kaartje nog heel lang in mijn doos mag zitten.

groetjes,

woensdag 1 februari 2012

melkpakje

Een vriendin van mij doet vrijwil-ligerswerk bij een verzor-gingshuis. Ze hebben daar de gewoonte om als vrijwilligers onderling een kleine attentie te geven voor hun verjaardag. Zij zocht dus iets leuks om te maken. En omdat ze bij mij al eens eerder zo'n doosje gemaakt had, vroeg ze me om nog eens even haar geheugen op te frissen hoe je dat maakt.  Natuurlijk wil ik dat en we hebben gezellig een middagje gefreubeld. Als inhoud had ze gekozen voor een miniverpakking douchegel. Dit doosje heb ik gemaakt. (De link naar de beschijving staat in mijn zijbalk.)

Alles is weer uit de "oude" doos, behalve de bloem-splitpennen. Die heb ik van mijn zus gekregen. Het lintje komt uit een zomertopje. Ik ga maar niet meer vertellen waar het karton vandaan komt, ik denk dat jullie dat ondertussen wel weten !

groetjes,