maandag 29 oktober 2012

Kaart met vogelkooi

Het idee voor deze kaart is al van een tijdje geleden. Bij de bedeltjescandy van Corry zaten twee bedeltjes met een vogelkooitje. Nu leek het mij heel mooi om daar zo'n vogelkooitjesstansje bij te gebruiken, maar die heb ik niet. Petra reageerde dat zij hem wel voor me uit wilde stansen. En na een ruime week viel er dus weer een dikke enveloppe op mijn mat, met daarin heel leuk verpakt deze stansjes van stevig grijs karton. Die heb ik dit weekend geverfd en daarna met een koperkleurig inktblokje bewerkt. Petra heeft ook het vogeltje uitgestanst voor me, dus die er meteen bij gemaakt. Als je toch aan het kliederen bent, kun je het beter allemaal ineens doen, nietwaar?  Het papier en het envelopje heb ik eens gewonnen in een candy bij Phooka. Eigenlijk is het dus een coöperatief kaartje geworden! Ik ben de dames erg dankbaar voor hun inbreng.

groetjes,

vrijdag 26 oktober 2012

Kerstkaarten

Deze kerstkaarten heb ik al een poosje liggen, ik heb ze deze zomer al gemaakt. Het papier is van het blokje van het Kruidvat. De 3D knipvellen zitten al heel lang in mijn map, maar de naam van de uitgever is er al afgeknipt. Die moet ik jullie dus schuldig blijven.

Het groene papier is in een embossingfolder door de Cuttlebug gehaald. Het hoekstansje is van Marianne Design en is met een goudkleurig inktblokje bewerkt.

groetjes en fijn weekend!

maandag 22 oktober 2012

Kerstkaart met kraaltjes


Dit is weer iets heel anders dan mijn vorige post. Het borduurpartroontje is van Rie Kuipers en komt uit het Hobbyjournaal nr. 80. Het theeserviesje is van Yvonnecreations.

Ik heb de kraaltjes maar weer eens uit de kast getrokken omdat ik deze mooie puntkristallen schaaltjes van mijn moeder heb gekregen. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld om de kersenpitten en -steeltjes op te leggen en ze komen uit de uitzet van mijn oma. In die tijd had je nog een uitzet met van alles 12 stuks. Mijn moeder wist te vertellen dat ze nog maar 5 keer gebruikt zijn. (Hoe vaak eet je kersen met je visite?) Ik hoop ze vaker te gebruiken, want ze zijn erg handig bij het borduren met kraaltjes. Bedankt Mam!

donderdag 18 oktober 2012

Herfstkaarten

Het wordt tijd voor wat herfstkaarten. Ik was in de stad deze leuke vilten figuurtjes tegengekomen en kon ze natuurlijk niet laten liggen! Het papier heb ik vorig jaar bij het Kruidvat gekocht.
Het achtergrondpapier heb ik jaren geleden op mijn verjaardag gekregen van een knutselvriendin. Het is handgeschept papier met gekleurde vezels er in. De de kleuren komen heel mooi uit bij dit kaartje.

Ik geloof dat we dit weekend de mooie kant van de herfst te zien krijgen. Komt mooi uit, we zijn een paar dagen weg.

groetjes,

dinsdag 16 oktober 2012

melkpakdoosjes

Ik had nog een paar miniflesjes douchegel liggen en daar heb ik doosjes voor gemaakt. Het basispatroon staat in mijn zijbalk. Voor deze flesjes heb ik het patroon wat aangepast: ze zijn wat smaller geworden. Het mooie en stevige papier is van de Action. Het raampje is gemaakt met mica. Het vlindertje is een stansje van Joy! Craft, de bloemetjes van verschillende winkels.  Het blaadje en sterretjes zijn van de Xenos.

Nog wat geld er in en ik ben weer klaar voor de eerstkomende verjaardagen!
groetjes,

dinsdag 9 oktober 2012

Een gegeven paard.....

Na het bezoek aan de KKD kreeg je een goodiebag als je je digitale kaartje inleverde. In die tas zaten o.a. twee stansvellen van Studio Light. Er zijn doosjes uitgestanst die je er alleen nog maar hoeft uit te drukken. Er staan ook plaatjes ter versiering van het doosje op het vel. De doosjes zagen er heel leuk uit, het is stevig karton, dus een leuk kadootje! Als ik het paard dan in de bek mag kijken: de plaatjes ter versiering waren niet uitgestanst, maar moet je zelf uit het karton knippen. En dat gaat wat lastiger dan met gewoon papier. En de maten van het luciferdoosje zijn nét niet geschikt voor merci-chocolaatjes. (2 mm. te kort). Een gemiste kans.

Wel had ik nog chocolaatjes van Tony's Chocolonely liggen. Een Nederlands merk dat slaaf-vrije chocolade belooft, een fair trade logo heeft van Max Havelaar en nog lekker smaakt ook! Deze chocolaatjes zien er ook chique uit en zijn heel leuk verpakt. Te koop bij o.a. de wereldwinkel en de fair tradeshop.

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat ik een bedeltje gebruikt heb uit de candy van Corry. De bloem is samengesteld uit bloemen uit het vel en een vellum-bloem zoals in mijn vorige post staat. Verder een parelsnoer en een kantje (slecht te zien). Het labeltje komt ook uit het stansvel, net als de vlinder.

groetjes,

donderdag 4 oktober 2012

bloem van vellum

De bloem is zelfgemaakt van vellum (kalkpapier). Ik heb hem uitgeponst met de retropons in 3 maten. Langs de randen heb ik met een embospen een wit randje gemaakt en als nerfjes een V op de blaadjes gezet. Door het embossen van de randen trekt het blaadje een beetje bol. Van hetzelfde vellum heb ik een dubbele rand geponst met de doily lace pons van Martha Steward. Dit alles zit onzichtbaar gelijmd met Pritt Powerstick op een mat zilverkleurig kaartje.
Je ziet de flits van het fototoestel rechtsboven, maar zonder flits werd het helemaal niks. De brad is van de Xenos. Met dit kaartje wil ik graag meedoen met Crealing.

groetjes,

woensdag 3 oktober 2012

Gewonnen candy ontvangen!

Dit is de candy die ik gewonnen heb bij Corry. Mooi hè? Vandaag belde de postman aan en gaf me de enveloppe. Corry had het heel zorgvuldig verpakt.

Overbodig te zeggen dat ik er heel blij mee ben en hier snel mee aan het werk wil. Ik zal eens op internet kijken of iemand ook uitgestanste vogelkooitjes verkoopt of van die smalle bloemenmanden, die heb ik zelf helaas niet.
Er zitten ook een aantal bedels bij die geschikt zijn voor mannen, heel handig. De ideeën beginnen al te borrelen!

Groetjes van een happy Aleida!