vrijdag 30 november 2012

kindertraktaties

Feestelijk ziet dat er uit, niet? Ik mocht weer de traktaties maken voor mijn neefjes. In dit "doosje" zit een voorverpakt bonbonnetje. Het is heel grappig te maken van een kokertje die je aan de ene kant horizontaal samenplakt en aan de andere kant verticaal. Het lijkt dan gedraaid. Dan twee nestabilities door de Cuttlebug draaien. De tekst heb ik met de computer gemaakt. Het kroontje is van de Zeeman. Verschillende kleuren bloemenlint maakt het af. En omdat het zo grappig lijkt heb ik de uiteinden door de ribbelmaker gehaald. Dit is waar de juffen en meesters op getrakteerd worden.

De oudste heeft gekozen voor een Draken thema. Mijn dochter, die heel goed kan tekenen, heeft de draak getekend. Ik heb hem geprint op groen papier en uitgeknipt. De rug en staart zijn apart gemaakt uit bruin papier en zijn tussen de rugdelen geplakt. In zijn vleugels houdt de draak een zakje chips. Als je het patroontje wilt, dan mag je me wel mailen want ik heb het niet in mijn zijbalk gezet.
De jongste koos als thema Koningen. Ik heb dus een kroontje gemaakt waar een zakje chips in past. En als "juwelen" heb ik uit holografisch papier rondjes geponst. Lang leve de Nesties en de Cuttlebug!
De naam heb ik met een kalligrafische stift geschreven.

Groetjes en goed weekend!

zaterdag 24 november 2012

Snelle kerstkaart

Deze simpele kerstkaart is gemaakt met papier van het Kruidvat. De kerstbal is een stikker en komt ook uit de winkel. Alleen de hulstblaadjes heb ik "zelf" gemaakt met een stans van Crealies.

Een paar dagen geleden deed Studio Light een oproep voor een designteam. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb gereageerd. Nu mag ik een "proeve van bekwaamheid" afleggen, ik heb een pakket gekregen met spullen waar ik iets van moet maken. Nadat ze van alle gegadigden de creaties binnen hebben, gaan ze hun definitieve team samenstellen. Ik ben heel benieuwd, het zou me heel leuk lijken. De laatste jaren hebben ze hun assortiment behoorlijk opgefrist en uitgebreid. Ze hebben zelfs clearstamps!
Ik wil natuurlijk mijn beste beentje voorzetten, dus het kost veel tijd. En er moeten natuurlijk een paar surprises geknutseld worden, dus helaas even wat minder blog-time!

Ik wens jullie een goed weekend!


dinsdag 13 november 2012

Twee doosjes

Dit is een vierkant doosje met een losse deksel. Het is gemaakt van karton van de Action omdat dat lekker stevig is. In de deksel heb ik een kerstbal uitgestanst en daarna opgevuld met een goudkleurige kerstbal (stans MD). Nog wat versiering en ik heb een aardigheidje om voor kerst weg te geven.
Dit tweede doosje heeft hetzelfde formaat, maar ik was vergeten de kerstbal uit te stansen voor ik de deksel vastplakte. Dan de kerstbal er maar los op als versiering. Het doosje wordt dichtgemaakt met een lintje waaraan diverse frutsels hangen.






















Ik wil met deze doosjes graag meedoen met de wedstrijd bij Krea2Day
groetjes,

dinsdag 6 november 2012

En de tweede met vogelkooibedel

Tsjonge, wat een woord: vogelkooibedel. De tweede bedel uit de candy van Corry. De kooi en de vogel zijn weer van Petra. Het papier is weer hetzelfde als van de vorige kaart. Maar hier zit een plaatje op dat ik een keer van internet gevist heb.
Nu zijn de vogelkooibedeltjes op, ik vind het wel jammer. Ik krijg net de slag te pakken. Maar gelukkig kan ik verder met al die andere mooi bedels.

groetjes,