zondag 31 maart 2013

Paaskaart - 2

Deze paaskaart is met hetzelfde vel gemaakt als het vorige kaartje (Easy SL 344). Van de stans van Joy! Crafts heb ik twee hoeken afgeknipt, zodat hij op een A5-kaartje past.

Een vrolijk lentekaartje. Nu het weer nog!

groetjes,

vrijdag 29 maart 2013

Paaskaart - 1

Bij ons DT-pakket zaten hele mooie easyvellen om met Pasen te gebruiken. Schitterende plaatjes van Maryline Cazenave. Veel te mooi om niet te gebruiken. Vandaar dat ik hier toch paaskaartjes van heb gemaakt, hoewel ik normaal geen paaskaarten verstuur.  Deze kaart is voor mijn vader, die ook een hondje heeft.

Fijne Paasdagen!

woensdag 27 maart 2013

Kleurenkaartenteam

Zeegroen met donkerblauw is de opdracht deze maand. Die kleuren kaartkarton heb ik gebruikt. De bloemen komen van een easyvel: SL 341. De sketch is van M@rjan.

In ben erg benieuwd naar de creaties van de overige teamleden, dus ik ga even bloggen. De hele lijst met deelnemers vind je bij Martina.

groetjes,

maandag 25 maart 2013

Nog een uiltjeskaart

Dit kaartje is gemaakt met behulp van twee journaling boekjes  (voorgestanste pagina's). Eentje van Making Memories (de achtergrond) en eentje van de Action (onder het lintje). Ze kwamen nu goed van pas, meestal is het even uitvinden hoe je die pagina's op je kaart kunt gebruiken.  De onderste heb ik niet helemaal gebruikt, maar ik heb er een strook van af gesneden.

De bloemen heb ik gestanst uit glitterfoam met mijn Provo Craft bloemenstans. En de uiltjes glitteren nog steeds.

groetjes,

vrijdag 22 maart 2013

Sneeuwkaartje

Nog maar even een winters kaartje, het blijft toch koud en nat. De sneeuwklokjes staan in de sneeuw. De sneeuwpop is van MD, de sneeuwvlokjes zijn gemaakt met een ponsje. De zwarte stipjes zijn gemaakt met een perlenpen. Het papier is uit een heel oud Sizzix blokje.

groetjes,

woensdag 20 maart 2013

Stempelkaart Studio Light

Deze stempelkaart is te zien op de KKD in Den Bosch in de stand van Studio Light. Het vogelstempeltje is van de nieuwe serie, nl. SL60. De vlinder ook (SL 55). De vlinder heb ik twee keer afgedrukt op een pagina van een oud boek. De beide vlindertjes zijn aan elkaar genaaid en hebben een lijfje van kraaltjes gekregen. De vogel heb ik met bruine inkt gestempeld (distress ink, walnut stain). Het mooie vogelkooitje is een kadootje geweest van Petra. Het is van karton en ik heb het geverfd met acrylverf. Het papier is uit een oud blokje van de Action.

maandag 18 maart 2013

Kadotasjes

Deze tasjes zijn gemaakt met het patroon dat in Mijn Hobbykaart nr. 48 staat. Ik heb ander papier gebruikt en de plaatjes uit verschillende vellen geknipt.  Sommige plaatjes zijn 3D stickers. De vlindertjes zijn van hout, ik heb ze alleen met parelmoerverf van de Xenos geverfd. Lint en kant is van de Action.
In de tasjes zitten geurzakjes die heerlijk naar rozen ruiken.

groetjes,

vrijdag 15 maart 2013

Uiltjes

Deze uiltjes zitten gezellig op een gestempelde tak. De stempel is van foam, ik heb hem met verf ingesmeerd (2 kleuren) en toen afgedrukt. De uiltjes heb ik uit design papier van Pipoos geknipt. Als je goed kijkt, zie je de glitter zitten. Het blauw geblokte papier is van de HEMA en de tekst heb ik van internet geplukt (zonder er bij te zetten wie het gemaakt heeft, sorry)

Wij zijn het weekend weg, dus ik hoop op mooi weer. Helaas zijn de berichten anders....

groetjes,

woensdag 13 maart 2013

Feest met taart

Deze feestelijke kaart staat in het boekje "Met Liefde" van Marjolein Zweed. Ik vind het een schattig modelletje en heel goed te gebruiken voor een verjaardag of als bedankje voor een etentje/high tea of zo.

Vijf minuten geleden kwamen de hagelstenen hard naar beneden, nu schijnt de zon weer. Maar in de schaduw blijft de sneeuw gewoon liggen.

groetjes,

maandag 11 maart 2013

Gekraakt vogelhuisje

Dit leegstaande vogelhuisje is gekraakt door de Paashaas. Hij had onderdak nodig voor de eieren ;-)

Ik heb dit doosje met chocolade eieren gemaakt van Birdhouse 18 maar ik heb het tweede gedeelte van het dak niet vastgeplakt aan het huisje. In plaats daarvan heb ik er aan drie kanten langere stroken aan gemaakt, zodat het dak dicht zou blijven zitten.
Deze huisjes hebben nog een los dakgedeelte dat je over het vaste deel kunt plakken, zodat je de uitstekende rand krijgt. Het losse gedeelte heb ik met stroken schuifbaar gemaakt. Het linker gedeelte zit gewoon vastgeplakt aan het dak, het rechter gedeelte is schuifbaar. Anders krijg je zo'n rare bobbel als je het schuine gedeelte open doet (of de lijm raakt los)

Hier kun je het beter zien: het groene strookje zit aan het dakgedeelte vast, het gele gedeelte plak ik op het huisje. Alleen met een puntje vastplakken, anders kan het nog niet schuiven. Het witte gedeelte plak je "gewoon" op het dak.

Alle versiering heb ik met verschillende diktes foamtape vastgeplakt, zodat je diepte krijgt.

Terwijl ik dit type, staat hij nog op de salontafel. En hoewel er behoorlijk veel eitjes in kunnen, raken ze in rap tempo op!

Groetjes,

vrijdag 8 maart 2013

Studio Light -3

De derde kaart in deze serie. Het knipvel is nu helemaal op. Het papier is van een Kruidvat-blokje. De bloem is gemaakt met een Crealies-stans en de vlinder is van Joy! Craft.

Ik vind het een vrolijke Paaskaart geworden. Al met al drie verschillende kaarten met hetzelfde knipvel.

Met deze kaart wil ik graag meedoen met de challenge van Krea2Day en het Kleurenfestijn. Bij beiden vragen ze een Paaskaart.

Groetjes,

woensdag 6 maart 2013

Studio Light -2

Met hetzelfde knipvel heb ik ook deze vintage kaart gemaakt. Het kuikentje met de schattige vergeet-me-nietjes vond ik daar wel geschikt voor.
Onder het plaatje zit een stans van Nellie Snellen. In de boogjes heb ik een randje gehaakt: 6 vasten in het boogje, dan 5 lossen. In de hoek 9 vasten.
De bloemetjes links boven zijn niet zo goed te zien. De kaart komt nog op het blog van Studio Light, dan zal het wel beter te zien zijn.
Papier is van een vintageblokje van de Action.

Groetjes,

maandag 4 maart 2013

Studio Light - 1


Voor het Design Team van Studio Light mocht ik deze maand aan de slag met een heel toepasselijk knipvel. Deze week laat ik jullie de resultaten zien. Dit schattige kuikentje kijkt nieuwsgierig over de rand van zijn ei. E I  ndelijk LENTE. De tekst heb ik met letterstickers gemaakt. Het is een easelcard geworden en op het liggende gedeelte staat nog een kuikentje van het knipvel. Deze heb ik een steuntje gegeven van kaartenkarton, zodat hij rechtop kan blijven staan.
De hoekstansjes zijn van Nellie Snellen. De andere stansjes van Marianne Design en de veertjes heb ik uit een plumeau geknipt. De narcisjes heb ik ooit gekocht bij Xenos.
De vilten poppetjes staan op mijn seizoens-tafel. Ik heb ze een paar jaar geleden gemaakt.




Woensdag gaan we verder in deze reeks.


Groetjes,

vrijdag 1 maart 2013

Birthday party

Ook de materialen op dit kaartje komen uit het pakketje dat ik bij Boekenvoordeel heb gewonnen. De molentjes en het vogeltje heb ik zelf gemaakt, het labeltje waar de tekst op staat, komt uit het labelboekje. Ik heb alleen de onderkant gebruikt.

Fijn weekend!