woensdag 30 oktober 2013

Marjolein Zweed

Deze kaart is gemaakt met de knipvellen van Marjolein Zweed. Een CAS-kaart (Clean and Simple), hoewel op het randje waarschijnlijk. Want zo Simple is hij niet meer.

De cirkel is geëmbossed en alle houten vogeltjes hebben een rood glitterlaagje gekregen.

groetjes,

vrijdag 25 oktober 2013

Jute label

Het label is gemaakt van een soort jutestof. In Amerika noemen ze dat burlap, geloof ik. Hier heb ik het bestempeld met een tekststempel van Inkadinkado. De plaatjes en het papier is natuurlijk van Studio Light. De vilten kerstster is uit een lint geknipt dat jaren geleden bij de Xenox verkocht werd. De blaadjes zijn stansjes van Crealies. Ik heb ze een craquelé laagje gegeven.

Met deze kaart wil ik graag meedoen met de challenge van We Love Vintage Blog.

groetjes,

maandag 21 oktober 2013

snel klaar Kado doosje

Studio Light heeft ook snel klaar kado doosjes. In de verpakking zit het doosje dat je alleen maar van een plakrandje hoeft te voorzien. Verder zit er een blad bij met allemaal kleine plaatjes en labeltjes. Je hoeft ze alleen maar uit te drukken en op te plakken. Lintje er om en klaar is Aleida. En die vindt het wel eens makkelijk in een periode met veel verjaardagen.

groetjes,

zaterdag 19 oktober 2013

Kerstkaart

Deze kaart heb ik al een tijdje geleden gemaakt. Heb mijn kleur- potloden en doezelaars maar weer eens uit de kast gehaald. Het afdrukje heb ik eens gekregen.
De bont- kraagjes heb ik met liquid appliqué bewerkt. De stansjes zijn gemaakt van glitterpapier. Het papier komt uit een blokje van het Kruitvat.

groetjes,

donderdag 17 oktober 2013

Kerstklos in vintage

Deze klos heb ik voor Studio Light in kerst- sfeer gebracht. Het is een klos van de Wibra, waar ze een paar weken geleden verkocht werden met band er op. Ik heb hem wit geverfd en daarna versierd met de mooie kerstspulletjes. De plaatjes komen uit de nieuwste kerstvellen, die trouwens geweldig mooi zijn. Echt iets voor vintageliefhebbers!



Dit is de achter- kant van de klos. Ik heb allerlei dingetjes gebruikt die ik in een swap eens gekregen heb van Marjanne.


Hier kun je de pin wat duidelijker zien. Ik heb aan een headpin (grote kopspeld) kleine goudkleurige kraaltjes gedaan, afgewisseld met cijferkraaltjes. En als je denkt: "hé, het is toch nog niet Kerst 2014?" Dan heb je helemaal gelijk. Maar je kunt ook denken: "O straks is het 2014". En zo kan hij volgend jaar ook nog staan. Hij staat namenlijk op de stand van Studio Light bij de KreaDoe.

groetjes,

zondag 13 oktober 2013

Kerstkaart

Deze kaart is gemaakt met papier van Basic Grey. Het is al "oud", maar nog steeds mooi. Het plaatje is van Studio Light en de stansjes zijn van Marianne Design en Crealies. De tekst weet ik niet meer, ik heb hem van internet. Mocht iemand hem herkennen, dan hoor ik het graag. (volgens verschillende dames is hij van Nicole Verkooijen)

In de komende tijd zullen er wel weer meer kerstkaarten langs komen want de tijd begint te dringen.

groetjes,

donderdag 10 oktober 2013

Maand van de borstkanker - Pink Ribbon

In de maand van de borstkanker wil ik graag de aandacht vragen voor het boekje dat mijn zus Catrien Bouman geschreven heeft. Het is al het tweede boekje dat uitkomt.

Om mensen die geraakt zijn door kanker te ondersteunen bij het maken van keuzes binnen de mogelijkheden van behandelingen is het belangrijk om te weten wie de patiënt is, wat hij wil en wat hij aan kan. Wanneer met aandacht en zonder oordeel wordt geluisterd naar de patiënten komen bijzondere verhalen tot stand. De zes verhalen uit dit boekje zijn een afspiegeling van de ervaringen van Catrien Bouman als verpleegkundig consulent oncologie. De verhalen laten zien wat er in een mensenleven losgewoeld kan worden door de ziekte kanker, hoe ingewikkeld communicatie kan worden, hoe relaties kunnen veranderen en hoeveel impact de ziekte heeft op de naasten. Het zijn zes holistische portretten, vijf in het licht van de (naderende) dood en een van een survivor.

Je kunt het boekje bestellen bij Uitgeverij Elikser.

woensdag 2 oktober 2013

Kerstkaarten met kraaltjes -deel 2

 Ook deze kaarten zijn gemaakt met het pakket van Anneke Radsma. De plaatjes zijn weer van Eline.

Het is wel heel rustig werk om te doen, je hoeft zelf niet veel na te denken. En dat kwam me wel even goed uit.....

groetjes,
Aleida