woensdag 30 april 2014

Hi !


Dit papier is al heel oud. Ik heb het gekocht om te gebruiken voor mannenkaarten, maar vond in de enveloppe waar het papier in zit ook deze bloemen nog. En omdat mannen ook best van bloemen houden, vond ik dat het zo wel kon. Gezellig vogeltje erbij, touwtje er om en klaar.
Durf ik dit naar een man te sturen?

groetjes,

maandag 28 april 2014

mannenkaart

Een mannenkaart gemaakt met een gekregen stansje en een gekocht velletje glanskarton dat al geembossed was. Gewoon, een nette mannenkaart (als ik het lintje nog even goed vast zet, op de foto blijkt dat het toch niet helemaal vast zit)

Wie vakantie heeft: geniet er van!
groetjes,

vrijdag 25 april 2014

bloemzaadjes in kadoverpakking


Voor mijn collega's heb ik deze zakjes gemaakt, met daarin bloemzaadjes. Het zijn gewone grijs/kraft zakjes die ik beplakt heb met washi-tape. Allemaal verschillende zakjes, kun je nagaan hoeveel rolletjes ik wel niet heb! Een hamster is er niks bij.
Het zakje sluit met een koordje waaraan een labeltje hangt.

Op de achterkant heb ik een paar stempels gezet. De  bloemen heb ik "ingekleurd" met gewone stift.

Een ochtendje werk en ik heb een gezellig kadootje voor een stel super-collega's! Nu maar hopen dat de zaadjes opkomen.

groetjes,

maandag 21 april 2014

Vintage babykaart

De dames van WLVC hebben een nieuwe uitdaging bedacht: maak een vintage babykaart. Deze kaart heb ik gemaakt voor een kersverse Oma. De schattige vintage baby is, net als de andere plaatjes van SL. Langs het stansje heb ik een randje gehaakt met roze verloopgaren. De stickers heb ik ooit eens bij de Zeeman gekocht. Verder wondgaas en kant en een bloementoef met parels.


Hier nog even een close up van de bloemen en nog een klein stukje van het schitterende papier, ook van Studio Light.

groetjes,

vrijdag 18 april 2014

mannendoosje


Het is altijd zo moeilijk om iets leuks voor een man te maken. Laatst moest ik weer een kadootje inpakken en kwam niet verder dan een saai pakje. Mijn goede voornemen: niet alleen mannenkaarten maar ook mannendoosjes op voorraad hebben. Dan hoef ik niet op het laatste moment nog allerlei creatieve dingen te verzinnen.


Ik ben meteen begonnen en heb een grijs kartonnen doosje beplakt met dit papier. Volgens mij is het uit een oude serie van My Minds Eye. Ik vond de kleuren wel geschikt voor een man. Het lint en de strik is van burlap, een soort jute stof. De afwerking heb ik met opzet slordig gehouden, de rafelige eindjes vind ik wel leuk staan.


Nog even een close up van de bloem.
Zo! Ik ben voorbereid.

Genieten jullie ook zo van deze extra dagen?
groetjes,

maandag 14 april 2014

Like


Deze keer weer een serie van 3. Papier is van MD, de stijl van de kaart is Nellie Snellen. De hoekjes vind ik wel grappig bij deze meidenkaarten.


De gehaakte bloemen zijn van de Xenos. De "Like" stempel van de bekende zaak met de A.
Mijn dochter heeft hem ingepikt.


Al met al vind ik het gezellige kaarten geworden voor de facebookende jeugd! Wat mij opvalt is dat ik de gematte kaarten leuker vind dan de kaart zonder extra laagje onder het bloemetjespapier.

groetjes,

vrijdag 11 april 2014

Blauw doosje

Een tijd geleden kreeg ik een kaal blauw doosje van mijn zus met de woorden: "deze heb ik voor jou bewaard, je kunt er vast nog wel wat mee".
Ik ben er dus maar eens aan begonnen, want als je niet begint, komt het ook nooit klaar!

Voor de versiering heb ik allerlei witte spulletjes gezocht. Op mijn zoektocht kwam ik ook 1 blauwe knoop tegen, die zo mooi in het geheel paste dat hij ook op het doosje mocht. Een taartkleedje, veertje, bloemetjes van verschillende materialen en vooral veel parelsnoer.

Je moet natuurlijk nooit bezuinigen op parels. Deze vlinder mocht ook op het doosje. Langs de rand heb ik een kantje geplakt.
Nog even een foto van de bovenkant. Mijn zus was erg verbaasd toen ze het doosje terugkreeg! Ten eerste was ze het helemaal vergeten, ten tweede herkende ze het niet meer. Missie geslaagd, dus.

Ik wens jullie een prettig weekend!


donderdag 10 april 2014

Donderdag-kerstkaartjesdag!

Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik mijn oude FLOW's aan het opruimen c.q. weggooien ben. Voor ze in de oud-papierbak verdwijnen, knip ik er eerst van alles uit dat ik nog kan gebruiken. Zo ook dit plaatje. Ik vond hem veel te leuk om weg te gooien, dus het krijgt een tweede leven. Het ouderwetse stok-schaatsen wordt nu niet meer beoefend, het is vast een geweldig gezicht als je groepen zo over het ijs ziet zwieren!

Het uitgekniptje plaatje heb ik op glitterpapier geplakt, een tekst er bij en verder niks meer aan doen. Ik hoop er in december een schaats-fan blij mee te maken.

groetjes,

dinsdag 8 april 2014

56!


Deze kaart is duidelijk voor iemand die 56 wordt. Het lekker drukke papier komt uit een Mijn Hobbykaart. Soms wel handig als je inspiratieloos bent. Ik maak die kaarten dan altijd anders dan op het voorbeeld staat en dan houd je gezellige restjes over. Dit papiertje is ook zo'n restje, maar ik vond het te leuk om weg te gooien. De cijfers hadden eerst een ander kleurtje. Ik heb het "geverfd" met nagellak en daarna heb ik met craquelé nagellak erover heen gelakt. Je krijgt dan dit leuke effect. Past wel bij de leeftijd, vind ik ☺

Verder alleen wat parels en een bloemetje toegevoegd, het is al druk genoeg zo.

groetjes,

zondag 6 april 2014

Melkpakdoosje

Het blijft een leuk model om te maken, dit melkpakdoosje. Het patroon staat in mijn zijbalk. Dit kadootje is voor een jonge dame die wel van wat bling houdt. In het doosje zit, naast het zéér gewenste geld, een miniverpakking badschuim. De embellies zijn van vilt en alles natuurlijk in het onvermijdelijke roze.

Hier regent het al. Als we de weerman moeten geloven krijgen we deze week nog meer regen. Bah! Gelukkig heb ik een hobby die je binnen kunt doen...☺

groetjes,

vrijdag 4 april 2014

Uilenlabel

Deze wijze uil wenst je een fijne dag. En dat samen met een bos bloemen, dan zou het toch goed moeten komen zou je zo denken.

Alle spulletjes zijn van de Pipoos.

groetjes,

woensdag 2 april 2014

Clean and simple

Dat is de stijl van dit kaartje. Deze lay out kom je vaak tegen op Pinterest. De plaatjes zijn 50e/60e jaren-stijl. Ik vind ze zo lekker vrolijk!
Washi-tape volgens mij van de Wibra, papieren kantje, een halve doily en wat plakparels. Da's alles!

groetjes,