dinsdag 14 december 2010

Dag 5 - Mannenkaart met borduurwerkje

Toen ik bezig was met mijn vorige borduur-werkje vroeg ik mij af waarom iedereen eigenlijk op licht papier borduurt. En of je ook op designpapier kunt borduren. Waarschijnlijk gebruikt men licht papier omdat je dan een beter contrast hebt tussen het borduurwerk en de achtergrond en je wilt natuurlijk wel dat al dat zwoegen resultaat heeft!

Maar met mijn thema: iets ouds en iets nieuws, dacht ik dat ik de gok wel kon wagen. Ik heb wel wat "rustig" papier uitgezocht (grijs papier met witte stippen is toch behoorlijk rustig) en vrij "knallerig" borduurgaren. En aangezien (bijna) alle mannen van Oranje houden, vond ik dat dit wel voor een mannenkaart door kon gaan. Ik hoop dat de zwager voor wie dit kaartje bedoeld is dat ook vindt!

De ster is van vilt en daar heb ik met Stazon op gestempeld. Het papier is van October Afternoon en het borduurgaren is nog een restje van een borduurtje dat ik op lagere school moest maken.

Het "nieuwe" is dus eigenlijk: borduren op designpapier. Ik hoor graag of het geslaagd is of dat "men" niet voor niks op wit/licht papier borduurt.

groetjes,

8 opmerkingen:

De Creakeet van Peet zei

ik vind het al een knap staaltje werk dat je op design papier durft te borduren, ik heb ooit op gewoon wit papier een poging gedaan om te borduren maar me ogen keken alle winstreken op. Ik vind het wel leuk en van mij mag je nog meer pogingen doen...Liefs Peet

Annemarie en Merit zei

Ik vind het prachtig dat borduren alleen is al een heel werk,heel leuk kaartje voor de heren onder ons....

Marjan zei

Ik snap je argument en ik vind het een heel mooi effect op dit stippenpapier. Leuke kaart voor een heer, want inderdaad... vaak houden die van oranje!!

Groetjes, Marjan

Riet zei

Wat een prachtige kaart Aleida,mooi papier heb je gebruikt.

Liefs Riet.

Hetty zei

Wat een super mooi kaartje en ind het
zeker ook geslaagd op scrappapier te borduren

gr hetty

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

ziet er super uit Aleida, ik borduur ook wel eens op dessinpapier, ik heb zelfs op dessinpapier van 30 bij 30 cm geborduurd, ik zal het binnenkort eens plaatsen op mijn blog.
Ik was door dit boek geÍnspireerd: Kleurrijk borduren op papier van Erica Fortgens, zo'n mooi boek.
Het stippenpapier wat jij hebt gebruikt vind ik super en de kaart is in zijn geheel prachtig afgewerkt.

groetjes jolande

Het zonnetje in huis zei

Halllo Aleida,

leuke kaart en inderdaad prima als mannenkaart.

Groetjes, Jaimie

Anneke. zei

Ziet er prachtig uit! Het borduren doe ik je niet na.

Groetjes Anneke.