donderdag 30 december 2010

Nog maar een kerstkaart

Ik ben verder gegaan met de voorraad voor volgend jaar. Dit is een trapkaart, het goudkleurige papier is er alleen voor de foto: anders zie je keukentegels.

groetjes,

maandag 27 december 2010

Dag 11- zwart-wit kaart

Mijn doel was een mooie zwart-wit kaart te maken om op het prikbord te hangen. (zie 2 berichten geleden)
Helaas, mijn poging strandde. Ik kreeg het niet voorelkaar zonder een extra steunkleur. Maar al met al ben ik niet ontevreden.

Vandaag dus geen "nieuws", alleen maar "ouds".
Ik hoop dat ik van de week nog even tijd krijg om te freubelen.

groetjes,

woensdag 22 december 2010

Dag 10 - Kerstkaart met haakwerk rond een cirkel

Met deze kerstkaart wil ik graag meedoen met de challenge van Marianne Design. Ze vragen een ronde kaart. Het plaatje is een Snoesje. Dat is geplakt op een heleboel cirkels.

Het "nieuwe" is dat ik zelf een haakpatroontje gefabriceerd heb. Je wilt niet weten hoe vaak ik het uitgehaald heb omdat het niet mooi werd. Uiteindelijk ben ik hier enigszins tevreden mee. Jullie mogen dus (graag) commentaar leveren, maar niet dat het haakwerk niet mooi is. Volgende keer kopieer ik wel weer een patroon.
Op de sjaal en de bontrandjes zit glitter en de sterretjes glimmen ook.

groetjes,

maandag 20 december 2010

Dag 9 - Prikbord gepimpt

 Zoals jullie misschien nog weten zijn wij afgelopen zomer verhuisd. Het kleinste kamertje was ook nog niet aangepakt, op het gebruikelijke schoonmaak- en verfwerk na. Ik heb besloten het zwart-wit te maken omdat al het tegelwerk, ook de vloer, wit is. Geef flauw idee of dat nog mode is, maar het lijkt mij wel leuk.

Ik heb voor een saaie muur ons oude prikbord gepimpt. De lijst zwart geverfd en met lint kruisen gemaakt, zodat je daar kaarten, briefjes e.d. aan op kunt hangen.




Het eerste wat er aan hangt is dit kanten hart. We hebben het vorige zomer gekocht in Brugge. Ik heb daar mijn ogen uitgekeken in die kleine, maar o zo mooie winkeltjes vol kantwerk. Dan hebben wij hier in het Noorden niet. Ik vind het eigenlijk zonde om er geurolie op te doen, bang dat het verkleurd.

De foto is genomen in de keuken (zo groot is het kleinste kamertje nou ook niet....) en het "oude"  bestaat uit alle losse onderdelen, het "nieuwe" uit het vernieuwde geheel.

groetjes,

zondag 19 december 2010

Ontvangen kerstkaarten


Petra van Peetjes freubelsite  heeft een candy uitgeloofd.
Zij wil graag weten hoe je de door jou ontvangen kerstkaarten behandelt. Zelf hangt ze ze boven haar haardje. Wij zijn net verhuisd, dus moesten een nieuwe manier bedenken om ze op te hangen. Op de foto zie je de ene kant, de andere kant is hetzelfde. Het plafond van de uitbouw is wat lager dan dat van de kamer. Langs de rand hebben we wat guirlandes opgehangen. Daarin wat lampjes, kerstballen en  kralenkettingen en tussen beide kanten een rood lint. Daaraan komen de kerstkaarten. We hebben nog niet zoveel kaarten ontvangen, dus het lint hangt daar nog een beetje te hangen. Op de achtergrond zie je nog een stukje van de kerstboom.

Vooral 's avonds als de lampjes aan zijn, staat het heel gezellig.
groetjes,

zaterdag 18 december 2010

Dag 9 - Nu even niet!

Gisteren kreeg ik mijn pakketje van Myriam (phooka) al! Ondanks alle stakingen en de kerstdrukte! Ik zal jullie even lekker maken: een heel mooi pakket, alle kleurtjes op elkaar afgestemd. Zelfs de embellishments. Ze heeft ook zakjes vol geponste dingetjes meegestuurd, geponst uit een oud boek. Ook zaten deze envelopjes er in. Een een heleboel lieve kleine bloemetjes, zoals de witte hier op de foto. Myriam: heel hartelijk bedankt!

Dus ik heb mijn persoonlijke challenge maar even aan de kant gezet en ben gelijk begonnen aan deze kaart. Het lint, het hoekje, de parelslingertjes en de roze bloemetjes zijn van mijzelf, de rest zat in het pakket.

vrijdag 17 december 2010

Dag 8 - Labelkaart

 



Ooit was het hip, labelkaarten. Ik had nog een klein velletje liggen en vond het erg geschikt om een condoleancekaart van te maken. Het zwarte papier heeft een grijs blaadje (moet je wel goed kijken)

Het "nieuwe" is natuurlijk mijn Martha Steward pons.

groetjes,

donderdag 16 december 2010

Dag 7 Glimmermist

Als je dan toch bezig bent, maak je ook een kerstkaart, toch? Hij lijkt op de vorige maar nu met meer bling-bling. Op de ster heb ik Glimmermist gespoten, het is nog te zien ook!
Het papier is van Basic Gray, Wassail.

Het papier is al weer 3 jaar oud, het Ornare wel meer dan 10 denk ik. Het "nieuwe" hier zijn de stanzen van Marianne Design en Nellie Snellen en natuurlijk de bling-bing en de Glimmermist!

Verder regent het hier en is het dooi. Ik kom net van de tandarts die het gat in mijn kies weer gevuld heeft. Ik heb een super tandarts: ik kwam alleen voor een controle, maar ze heeft het gelijk gevuld. "Klaar is maar weer klaar" is haar motto. Dit is ook de enige tandarts waar je op tijd moet zijn, want dat is zij ook. Ik heb 1 keer wat langer moeten wachten, maar dat werd netjes door de assistente aangekondigd. Met een beetje geluk verlaat je de praktijk op het moment dat je afspraak zou beginnen. Waar kom je dat nou nog tegen? En ze heeft net zoveel patiënten als een andere tandarts! Kwestie van goed plannen, zegt ze.

Goed, dat was het voor vandaag, morgen iets heel anders.
groetjes,

woensdag 15 december 2010

Dag 6: Ornare in het wit

In de kast kwam ik ook nog een Ornare patroontje tegen. Het lijken borduurpatroontjes, maar zijn bedoeld om geprikt te worden. Net als op de kleuterschool alleen heb je nu wat meer geduld nodig.

Anja Zom maakt hele mooie witte kaarten. Zo mooi als zij kan ik het niet, maar ik heb mijn best gedaan. De ornarester heb ik uitgeknipt en geplakt op glitterpapier. Dat heb ik weer geplakt op handgeschept papier. Ik heb dat "uitgesneden" met een natte kwast en toen gescheurd. Het geheel is weer op een witte kaart geplakt. De kraaltjes heb ik jaren geleden van Jopie gekregen en ik gebruik ze nog regelmatig. Zo voor de eerste keer vind ik het kaartje best geslaagd, maar voor ik aan een volgende begin ga ik eerst weer eens bij Anja buurten.

Het "oude" is het Ornare en kraaltjes. Het "nieuwe" gebruik van de Cuttlebug en het feit dat dit mijn allereerste compleet witte kaart is.

groetjes,

dinsdag 14 december 2010

Dag 5 - Mannenkaart met borduurwerkje

Toen ik bezig was met mijn vorige borduur-werkje vroeg ik mij af waarom iedereen eigenlijk op licht papier borduurt. En of je ook op designpapier kunt borduren. Waarschijnlijk gebruikt men licht papier omdat je dan een beter contrast hebt tussen het borduurwerk en de achtergrond en je wilt natuurlijk wel dat al dat zwoegen resultaat heeft!

Maar met mijn thema: iets ouds en iets nieuws, dacht ik dat ik de gok wel kon wagen. Ik heb wel wat "rustig" papier uitgezocht (grijs papier met witte stippen is toch behoorlijk rustig) en vrij "knallerig" borduurgaren. En aangezien (bijna) alle mannen van Oranje houden, vond ik dat dit wel voor een mannenkaart door kon gaan. Ik hoop dat de zwager voor wie dit kaartje bedoeld is dat ook vindt!

De ster is van vilt en daar heb ik met Stazon op gestempeld. Het papier is van October Afternoon en het borduurgaren is nog een restje van een borduurtje dat ik op lagere school moest maken.

Het "nieuwe" is dus eigenlijk: borduren op designpapier. Ik hoor graag of het geslaagd is of dat "men" niet voor niks op wit/licht papier borduurt.

groetjes,

maandag 13 december 2010

Dag 4 opruimen en gebruiken

 Zo, ik heb vandaag heel veel te vertellen, dus ga er maar bij zitten. Allereerst dit kaartje, ik ben in mijn borduurdoos terecht gekomen. Daar vond ik dit borduurtje, het was een kopietje en ik weet niet meer hoe ik er aan kom. Maar ik heb het geborduurd met verloopgaren (van rood naar roze). Dat was het "oude". Het "nieuwe" is de sketch, deze is van Dutch Card Lovers.  Het papier is van October Afternoon, het papier dat lijkt alsof het krantenpapier is, zit op de binnenkant geplakt. De voorkant is in een golfbeweging geknipt. Het vogeltje is ook nieuw en is een stans van Marianne Design.
Tot mijn verrassing vond ik een reactie bij mijn vorige post van Myriam. Zij meldde dat ik haar candy gewonnen heb! Zo win je niks, en zo win je 3 keer achterelkaar! Want wat ik nog niet verteld heb, is dat ik bij de 3D Cards Challenge ook gewonnen heb met mijn kaartje!

De wet van Murphy geldt dus ook voor goede dingen! Ik moet maar snel een staatslot kopen!

Maar met deze vintage candy van Myriam en de candy van Anneke ben ik dik tevreden!

zondag 12 december 2010

Mannenkaart - schaken

Deze kaart heb ik gemaakt voor een vriend van mijn man. Mijn geliefde is een verwoed schaker en een groot aantal van zijn vrienden schaken ook. Ik heb dus een serie knipvellen met schaakstukken. Het achtergrondpapier is in schaakbordmotief en het plaatje van de Belgische Schaakbond kwam ik tegen op internet. Vroeger ( toen wij nog jong waren) schaakten ze per post. Er werd steeds een zet op zo'n kaartje gezet en die stuurde je dan naar je schaakpartner in een ander land. Is dus pure nostalgie. Tegenwoordig gaat dat per internet en doen ze een paar potjes op een avond.

Het "oude" is eigenlijk alles, het "nieuwe" is mijn daglichtlamp. Ik heb de foto gemaakt onder de lamp en ik werk nu ook onder de lamp. Ik heb hem gekregen van mijn zoon op Sinterklaas. Het is een bureaulamp en een peertje van de lampenwinkel met 1.000 lux en 100 Watt.  Ik ben er heel blij mee, je kunt de kleuren veel beter beoordelen. (en dus 's avonds foto's maken).

groetjes,

zaterdag 11 december 2010

Opruimen en gebruiken-deel 2

Het volgende wat ik in mijn map met knipvellen tegenkwam was een A4 met allemaal vierkantjes waarmee je theezakjes-vouwsels kan maken. Zat er al jaren, dus maar meteen aangepakt; gesneden en gevouwen zoals Petra dat voordeed. Ik wist niet meer hoe ik het in elkaar moest plakken, ik geloof dat niet helemaal goed gegaan is. Ik heb 10 vouwseltjes en nog is de cirkel niet rond. Mijn oog viel op de oude sketch van de Dutch Card Lovers, die met die omgevouwen hoek.  Met een beetje optisch bedrog kun je denken dat de cirkel een cirkel is. Het achtergrondpapiertje is van een Marianne Design-vel dat ooit bij de Hobby Handig gezeten heeft.

Het "oude" is hier: de neptheezakjes, het achtergrondpapier en de kleinste vlinders.

Het "nieuwe" is: het gebruik van de Cuttlebug waar ik de hoekjes en de grote vlinder mee uitgestanst heb.

groetjes,

vrijdag 10 december 2010

Opruimen en gebruiken

Zo, ik ben begonnen met schoon schip maken. Opmaken wat ik aan spullen heb liggen. Dingen waar ik ooit van heb gedacht: daar ga ik dat van maken en het dan nooit gedaan heb. Uiteraard heb ik daar hele goede redenen voor die ik nu niet meer kan bedenken......
Afin, een beetje van "vroeger"  en een beetje van "nu". Ik ben begonnen in mijn knipvellenmap. Vellen waarvan al een stukje uitgeknipt is, vellen die ik voor een speciaal doel bewaard heb, jullie kennen het wel.

Het "oude" is hier het knipvel, een vel van Studio Light, helemaal compleet, incl. de achtergrondkleurtjes en het papieren  lint/rand. De viooltjes zijn 3D.
Het "nieuwe" mijn stans van Nellie Snellen en de plakparels.

groetjes,

maandag 6 december 2010

Winterkaartje, een gewonnen candy en een award!

 Zo, wat een titel! En ik heb er maar 1 uitroepteken achter geplaatst, maar voor mijn gevoel hadden het er ook 10 kunnen zijn.

Yippie! Ik heb de blogcandy van Anneke gewonnen! Ik vind het super. Ik ben vooral benieuwd naar die doosjes, hoe het er uit ziet, hoe het werkt, .......
Helaas werkt de PTT niet mee. Hoe snel ze het ook versturen, met heel veel geluk krijg ik het pas zaterdag maar vanwege de kerstdrukte zal het wel volgende week dinsdag worden. Dan heb ik lekker nog heel veel voorpret tegoed!

Verder heb ik een mooie award van Miriam gekregen. Miriam: heel hartelijk bedankt, ik vind het een compliment!
Ik moet nu 8 dingen over mijzelf vertellen:
-Ik ben dol op de vogeltjes buiten, sinds we in het nieuwe huis wonen, hebben we 's zomers een koekoek op gehoorsafstand!
-Ik ben dol op de ouderwetse, Hollandse kerst. Zonder kerstman, kadootjes en gewoon in het rood en groen (met een beetje goud)
- Ik heb dus ook allemaal oude(rwetse) kerstballen.
-Ik werk in de binnenstad, dus ik fiets altijd naar mijn werk. Behalve als het glad is zoals nu, dan ga ik met de bus.

-Ik ben momenteel verslaafd aan de pepermunt. Helaas loopt dat niet goed af:
-Er is net weer een stukje van een kies afgebroken. Gelukkig kan ik over 14 dagen bij de tandarts terecht.
-Ik ben dol op het commentaar dat jullie achterlaten en check regelmatig of er weer iets bijgekomen is.
-Ik mag graag een rondje bloggen om te zien wat jullie (mee)gemaakt hebben.

Nu mag ik hem ook doorgeven, maar volgens mij heeft iedereen die awards leuk vindt, deze award al. Mocht ik je vergeten zijn, geef me dan een hint. Dan geeft ik hem officieel door!

En dan tot slot het kaartje: de sneeuwpop komt van dezelfde stof als vorige week maandag. De sneeuwvlok is zo'n plastic ding dat je op het raam kan plakken. Op de kaart plak hij niet, ik heb hem gelijmd met Pritt Powerstick. Daar doe ik ook vellum mee, dus ik hoopte dat je de lijm dan niet zou zien. Dat is aardig gelukt: je ziet wel de lijntjes, maar niet de lijm.
De sneeuw is gemaakt met Liquid Applique en de heattool.


groetjes,

vrijdag 3 december 2010

Anya

De sketch van Anyone for Anya vond ik zo leuk. Zo lekker ouderwets met die kruisjes. Ik heb een deel van de kruisjes terug laten komen en heb er dus lekker ouderwets papier bij gezocht. Dit was mijn meest ouderwetse stempel, dus klassieker kon ik het niet maken. Omdat Anya toch wel een strak uiterlijk heeft, heb ik de randen niet gedistressed en beinkt. En lekker ingewikkelde bloemen er bij. Ik heb er geen tekst bij gedaan, dan kan ik het nog voor alle gelegenheden gebruiken.

groetjes en fijne Sinterklaas!

donderdag 2 december 2010

Dutch Card Lovers en 3dCards

 Met het papier van de Kruidvat heb ik dit kaartje gemaakt. Ben toch nog wel in de Kerstsfeer, zeker door het weer. Op dit moment ligt er wat poedersneeuw, maar het waait niet meer dus de sneeuw blijft liggen.

Ik heb de sketch gebruikt van Dutch Card Lovers en de opdracht van de 3D Cards Challenge. Die opdracht was: Kerst. Het plaatje is een ronde piramide.

De foto is niet zo scherp. Mijn geliefde dochter heeft mijn camera gisteren gebruikt om -weetikwat (nieuwe profielfoto voor hyves/msn/facebook of zo)- mee te fotograferen. Waarschijnlijk heeft ze de instellingen gewijzigd want ik krijg niks scherp. Aangezien ik te lui ben om de gebruiksaanwijzing op te zoeken, zal ik het haar vriendelijk (!  =puber) vragen weer in orde te maken.

groetjes,