zaterdag 28 april 2012

Als de kalveren op het ijs dansen......

Deze kaart heb ik voor mijn collega gemaakt die voor de schier onmogelijke opdracht stond een baan en een huis in de Randstad te vinden. Vorige week is het haar gelukt een betaalbare woning te vinden in Delft.  Nu nog een baan, maar om haar te feliciteren en een hart onder de riem te steken heb ik dit kaartje voor haar gemaakt.
Een schattig koetje, ijs van verf en glitter, bloemetjes en een label. De tekst heb ik geschreven. Aan de binnenkant een persoonlijke tekst. Ze was er erg blij mee.

groetjes,

donderdag 26 april 2012

Koninginneswap

Dit is de swap die ik van Petra gekregen heb. Super, hè? Een geweldige tag, op z'n Peets gepoetst en bestempeld, bewerkt met embossingpoeder en versierd met een super bloem. Het lintje heeft ze zelf gekleurd. Verder een hele mooie ketting in rood-creme-blauw. De gekleurde kantjes zitten op een heel mooi kaartje, weer versierd met zo'n mooie bloem. En of het niet op kan, een mooi blokje vintage papier, bloemetjes en allemaal knopen.
Ik vond het weer een super swap.

groetjes,

woensdag 25 april 2012

Kleurenkaartenteam

Als je nog nooit van het Kleurenkaartenteam gehoord hebt, en je belandt vandaag in blogland, denk je vast dat iedereen de kolder in de kop heeft! Uitleg over het Kleurenkaartenteam geeft Martina hier. Henny heeft de kleuren voor deze maand gekozen. Zij is niet bang voor een contrast en gooit er hard roze en oranje in. Nu kan Henny hele mooie kaarten maken in felle kleuren met Snoesjes en dan staat het heel leuk en fris.
Ik vond het zo ontzettend moeilijk! Ik ben dus heel benieuwd wat Henny er zelf van gebrouwen heeft. Dat is ook het interessante van het Team; dat je bij anderen kunt kijken hoe het ook gemaakt kan worden. Zo leer je iedere keer weer wat. Wil je meekijken?
Martina : http://martinaskaartjes.blogspot.com/
Mariken : http://scrapcolour.blogspot.com/
Hennie : http://hensmade.blogspot.com/
Lia : http://creali-lia.blogspot.com/
Kizzy : http://mycraftyart.blogspot.com/
Colien : http://scrapspulvancolien.blogspot.com/
GerJanne : http://gerjanneke2.blogspot.com/
Chantal : http://chantalcards.blogspot.com/
Cornelie : http://cornelie-colorfullcornelie.blogspot.com/
Marijke en Chantal : http://freubelsvandemolletjes.blogspot.com/
Chantal : http://venantia.blogspot.com/
Marian : http://creatiesmarian-creatiesmarian.blogspot.com/
Nancy : http://tisallemaalhandwerk-nancy.blogspot.com/
Babette : http://creativememorie.blogspot.com/
M@rjan : http://marjan55.blogspot.com/
Pia : http://pia1971.blogspot.com/
Corry : http://corryskaartblogspotnl.blogspot.com/
Grietje Jansen : http://hetbanterhobbyhoekje.blogspot.com/
Christine : http://christine-creachristine.blogspot.com/
SandraW : http://creasandra75.blogspot.com/
Karin : http://karrootje.blogspot.com/
Ellen : http://skrepsels.blogspot.com/
Saskia : http://kreasas.blogspot.com/
Rosina : http://rosina-scrapcards.blogspot.com/
Monique : http://moniquespassies.blogspot.com/
Sjoukje : http://sjoukskaarten.blogspot.com/
Bep : http://beppieskaartenenfreubelblog.blogspot.com/
Kimmie : http://kaartjes-inspiratie.blogspot.com/

O ja, dan moet ik nog vertellen wat dit is. Nog een doosje waar Merci chocolaatjes in zitten. (Zie vorige post)  Het sluit met de strik.

groetjes,

zondag 22 april 2012

Doosjes met merci-chocolade


Vorige week ben ik bezig geweest met het maken van doosjes. De maten zijn aangepast aan de afmeting van de alom bekende Merci-chocolade. In de zijbalk staat een pagina waarop ik uitleg hoe ik het gemaakt heb en waar je de patroontjes kunt downloaden.

Deze heb ik gemaakt met het gebloemde kaartenkarton van de Action.
 De binnenkant is dan ook mooi afgewerkt, alleen tegen de voorkant moet nog even een mooi papiertje om het lintje weg te werken.
In deze grote doos passen 6 stukjes chocolade. De vlinders zijn van de AH. Oorspronkelijk hoort het om een cupcake. Maar ik vond het zo ook wel vrolijk staan. De roze vlinder heeft een glitter laagje gekregen, maar op de foto is het wit uitgeslagen. Erg raar, in het echt is het mooi glimmend.

groetjes,

woensdag 18 april 2012

Van harte!


 

Weer een Hollandse kaart, wel toepasselijk met het Hollandse weer dat we momenteel hebben. Het papier is van MD, het hoekje is van Nellie Snellen.

groetjes,

zondag 15 april 2012

Koninginnedag Swap

De Neder-landse Swappers hebben weer een hele leuke swap georgani-seerd. Ongewild heb ik nog voor problemen gezorgd door mijn formuliertje te laat terug te sturen (Sorry, Lisette). Maar Petra wilde wel een dubbele swap doen, dus greeg ik haar als swapmaatje. Daar was ik niet rouwig om, ik volg Peets blog al jààààren (2 dus) omdat Peet kan toveren met haar spulletjes. Altijd nieuwe, leuke ideeën. En ze draait haar hand niet om voor het maken van een leuk filmpje. Ga maar eens kijken klik.

De swap bestond uit het maken van iets "draagbaars" voor Koninginnedag en een tag. De tag leverde geen problemen op, maar deze broche heeft mij heel wat hoofdbrekens gekost. Hij is gemaakt van stoffen bloemen die ik gevouwen heb en vastgenaaid op een kartonnen cirkel om het stevigheid te geven. Aan de achterkant heb ik oranje bloemen geplakt en een speldje vastgenaaid. Bovenop de broche zit een knoop die ik een keer op de beurs gescoord heb. De lintjes zijn tussen de laagjes genaaid, aan het eind van het lintje een kraal. Ik hoop dat Petra er op Koninginnedag goede sier mee maakt.





Bij de swap moesten 5 bloemen (niet op de foto) en 3 lintjes gedaan worden. De lintjes heb ik aan elkaar laten zitten, zodat je een langer kantje kreeg. Petra werkt veel met inktjes en verfjes en mag graag oude spullen "oppimpen". Dan heb je meer aan langere lintjes. Verder rode en oranje spulletjes: heide, paperclips, envelopjes en minikaartjes. Het grotere kraft envelopje en kaartje heb ik op de beurs bij Jenine gekocht. Een sliertje pareltjes maakt het af.


Verder wat stansjes uit karton. Dat is wat steviger, zodat  Peet haar inkt kan gebruiken om ze te kleuren.
Ze heeft het zelf al op haar blog gezet, ze is er gelukkig blij mee. Ik ben benieuwd wat ze er mee gaat maken.

Als ik haar swapenvelop ontvang, zal ik het laten zien, maar de lintjes dobberen nog in de inkt.

Ik hoop dat de Swapmusketiers nog lang doorgaan, dit is erg verslavend!

groetjes,

woensdag 11 april 2012

Hollandse tulpen

Ik ben op de Hollandse toer gegaan. Met Koninginnedag voor de deur is dat toch wel een mooi thema.

Papier is van Marianne Design, net als de stansjes in de hoeken. Het plaatje is ook van Marianne.

groetjes,

zaterdag 7 april 2012

Notitieboekje

Mijn moeder heeft een eeuwigheid geleden eens kaarten en enveloppen gekocht van geschept papier waar blaadjes en grasjes in verwerkt zijn. Ze heeft het al die jaren niet gebruikt en heeft ook niet het idee dat ze het gaat gebruiken. Gelukkig bedacht ze dat ik er misschien wel iets mee zou kunnen doen. Dus ik ben aan de slag gegaan met twee enveloppen. Ik heb ze voorzichtig open gesneden, de dubbele delen verwijderd en toen had ik twee velletjes heel mooi papier. Van het breedste gedeelte heb ik een klein kaartje gemaakt.
Het smalle gedeelte van de achterkant van de envelop heb ik gebruikt om een notitieboekje mee te pimpen. Het zijn kale blokjes van de HEMA. Ik heb het geplakt op een stukje karton en daaraan heb ik het papier bevestigd.
De bloemen heb ik gemaakt van kant en een brad. De parelbrads zijn van de Xenos, de zwarte splitpen is van Tilda. Die heb ik vorig jaar van mijn moeder gekregen. Er staat een heel mooi roosje op, dat helaas niet zo goed te zien is. De parelkettinkjes komen ook van de Xenos, het kant is van de markt. De vlinder is gemaakt van spiegelkarton en een embossingstansje van JoyCrafts.

Het kaartje heb ik een extra blaadje gegeven, omdat je zo moeilijk kunt schrijven op het handgeschepte papier. De inkt loopt enorm uit. Ook het binnenblad is van supermooi papier, dus aan de binnenkant van het binnenblad (kun je het nog volgen?) heb ik een gewoon papiertje geplakt met lijntjes. Dit kun je op deze foto niet zien. Wel de vlinder die ik op de buitenkant van het binnenblad geplakt heb.

Het notitieblokje heb ik bestempeld met een stempel die ik gewonnen heb bij Anette. Nu heb ik alles uit haar candy een keertje gebruikt!

De volgende keer dat ik bij mijn moeder kom, zal ik het meebrengen. Wellicht dat ze het nu wel zal versturen.

Ik wens jullie fijne paasdagen. Tot nu toe is het weer nog niet eens zo slecht geweest, op een buitje na hebben wij de hele dag zon gehad!

groetjes,