beschrijving klein kaartje met theezakje of merci-chocolaatjes

 Dit is een klein kaartje (10 x 10 cm) gemaakt uit 1 velletje karton uit een blokje van de Action. Dat is mooi, stevig papier dat niet krom gaat staan.
De voorkant je je versieren naar smaak, ik heb hier een borduurtje gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook denken aan een 3D-plaatje, een piramide plaatje of ingekleurd stempeltje
Dit is de binnenkant. In deze kaart heb ik het bakje aangepast en ik heb er een klepje boven gemaakt om te zorgen dat de merci-tjes niet uit de kaart vallen. Verder  heb ik een extra papiertje gebruikt om onder het hart te plakken. Het hart heb ik uitgestanst uit een schift

Bij deze kaart heb ik het bakje gebruikt om een theezakje in te doen.

Hier zie je hoe ik het kaartje getekend heb op het vel karton. De linker strook is het kaartje. In het midden (midden is op 10,5) ril je een lijn. Aan weerskanten van die lijn op 0,5 cm ril je ook een lijn. De middelste lijn is aan de witte kant een bergvouw, de twee zij-vouwen zijn dalvouwen. Zo zorg je dat het kaartje breed genoeg is voor de inhoud.

Je houd aan de rechterkant een smallere strook over (10 x 4,8). Daar heb ik het bakje in getekend. Aan weerszijde eerst een plakstrook van 1,2 cm. Dan kun je er dubbelzijdig plakband van de Action op plakken, dat is precies 1,2 cm breed. Dan een stukje van 0,4 cm. Dat is de breedte (dikte) van een theezakje. Het theezakje past in het gedeelte van 6,6 x 3,2. De hoekjes knip je er af, dat maakt het plakken makkelijker.

Voor het merci-doosje moet je rekenen op een stukje van 1,2 cm, 1 cm (de breedte van een mercietje), 6,2 cm (3 mercietjes zijn samen 6 cm breed, 1 cm, en 1,2 cm. De stukjes van 1,2 zijn weer de plakstroken. Omdat het bakje dan erg ondiep wordt, heb ik van het stukje dat over is met een nestabilitie een klepje gemaakt. 1,2 cm voor de plakstrook, 1 cm om over de merci te doen en de rest kan als klepje dienen. Met een revolvertang heb ik de gaatjes gemaakt waar ik het lintje door gedaan heb.

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Veel succes bij het maken!

Geen opmerkingen: