explosiedoosje

Vandaag is de kleur... Oranje! Alle leden van  het kleuren kaarten team van Martina plaatsen vandaag oranje creaties. En dit is de mijne. Ik heb er bijna een week over gedaan, maar het is gelukt! Ik heb meteen de maten op een malletje gezet en wat foto's gemaakt van het proces. Het patroon komt in dit geval van Double Dutch.  Het heet een explosiedoosje. Dat komt omdat het onderste gedeelte uit elkaar valt (explodeert) als je de deksel er af haalt. Achter de bandjes komen theezakjes en in het midden kunnen dan een paar bonbonnetjes of zo gedaan worden.
Alle onderdelen passen op 1 A4tje. Er zijn 2 repen van 7 x 21 cm die gerild worden op 7 en 14 cm. Die plak je kruislings opelkaar. Dat is de onderkant van het doosje. De zijkanten vallen dus los naar beneden.
Het dekseltje staat op deze tekening op 7,5 cm maar dat is wat te groot. 7,3 cm is beter. De hoogte van het dekseltje heb ik op 2 cm gehouden. Hier heb je wel plakstrookjes nodig. Deze worden netjes weggewerkt achter de dubbele rand. Als je die net iets korter dan 2 cm maakt, vouwt het makkelijker in elkaar.
Bij de deksel plak je eerst de plakstroken vast en daarna het extra deel. Dan zie je de plakstrookjes niet meer. Dan zijn de zijkanten meteen netjes afgewerkt.Voor de versiering heb je 4 blokjes van 6,5 x 6,5  nodig voor de buiten kant en 5 blokjes van dezelfde afmeting voor de binnenkant.Voor het dekseltje heb je 4 stukjes van 6,8 x 1,5 cm nodig en voor de bovenkant 6,8 x 6,8 cm. Ik heb hier de bandjes waar de theezakjes achter komen, gemaakt van wit papier. Aan 1 kant geponst met de Doily Lace pons van Martha Steward. Daarover heen een klein reepje van het papier dat ik ook aan de buitenkant gebruikt heb. En daarop een bloemetje. Maar je kunt natuurlijk ook een lintje gebruiken. Het is handig om dan de lintjes eerst achter het design papier te plakken en dan pas op de juiste plek.

 Voor het kleurverschil heb ik er even bosbessenthee in gedaan.
De deksel heb ik afgewerkt met een gehaakte bloem, blaadjes van een Crealiesstans en wat pareltjes. Dit is het doosje als het dicht is. De foto blijft een beetje wazig, ik weet niet waarom.

groetjes,