zondag 12 december 2010

Mannenkaart - schaken

Deze kaart heb ik gemaakt voor een vriend van mijn man. Mijn geliefde is een verwoed schaker en een groot aantal van zijn vrienden schaken ook. Ik heb dus een serie knipvellen met schaakstukken. Het achtergrondpapier is in schaakbordmotief en het plaatje van de Belgische Schaakbond kwam ik tegen op internet. Vroeger ( toen wij nog jong waren) schaakten ze per post. Er werd steeds een zet op zo'n kaartje gezet en die stuurde je dan naar je schaakpartner in een ander land. Is dus pure nostalgie. Tegenwoordig gaat dat per internet en doen ze een paar potjes op een avond.

Het "oude" is eigenlijk alles, het "nieuwe" is mijn daglichtlamp. Ik heb de foto gemaakt onder de lamp en ik werk nu ook onder de lamp. Ik heb hem gekregen van mijn zoon op Sinterklaas. Het is een bureaulamp en een peertje van de lampenwinkel met 1.000 lux en 100 Watt.  Ik ben er heel blij mee, je kunt de kleuren veel beter beoordelen. (en dus 's avonds foto's maken).

groetjes,

7 opmerkingen:

Marjan zei

Wat een ontzettend leuke kaart, zeker als je het achtergrondverhaal leest. Fij hoor, je nieuwe lamp! Ik werk na vieren al niet meer, veel te donker.

Groetjes, Marjan

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

wat een gave mannenkaart, super.

groetjes jolande

gré zei

wat een stoere mannenkaart
heel mooi
groetjes gré

Het zonnetje in huis zei

Hallo Aleida,

Grappig, want ik denk dat mijn schoonvader in die bond zit !

leuke kaart !

Groetjes, Jaimie

Riet zei

Wat een geweldige mannenkaart Aleida.

Liefs Riet.

Anneke. zei

Leuke kaart, Aleida. Een daglichtlamp staat ook op mijn verlanglijstje.

Groetjes Anneke.

Anoniem zei

Mooie kaart! Wat een leuk én handig cadeau heb je van je zoon gekregen.

Ik heb ook nog nieuws voor je. Je hebt mijn blog candy gewonnen! Als je mij je adres mailt (phooka@skynet.be), stuur ik het zo snel mogelijk op.

Groetjes, Myriam