zaterdag 24 augustus 2013

cake doosjes

De doosjes zijn gemaakt met de uitdrukvellen van Studio Light. Op een vel zit genoeg materiaal om de taart helemaal te versieren, maar ik wil altijd iets van "mijzelf" toevoegen. (eigenwijs, he?)
en omdat ik dol ben op leuke doosjes om geld te geven met verjaardagen, heb ik er een "deurtje" in gemaakt, zodat er geld en chocolaadjes in kunnen. Ook heb ik een bodem gemaakt zodat de chocolaadjes niet in een bodemloze put vallen.

Het maken van de deurtjes is niets anders dan het niet-vastplakken van de lipjes van het laatste vierkantje in de rij. Ik heb de lipjes wat groter gemaakt, zodat ze beter blijven zitten. Ook heb ik van een plaatje uit het vel een soort handvatje gemaakt, anders krijg je het doosje niet open. En voor de bodem heb ik gewoon de omtrek van de bovenkant van het doosje gebruikt.
Hier zie je beide doosjes naast elkaar. Qua stijl zijn het twee verschillende doosjes, zodat je met verschillende materialen kunt versieren. En ik vind het altijd fijn als je kunt kiezen.

Bovenop de taart horen kaarsjes. Deze heb ik vastgezet met een rolletje karton (van de zijkant van het knipvel, dan past de kleur er goed bij). Het strookje karton heb ik opgerold om een sateprikker en daarna met een drupje lijm vastgezet. Daar heb ik de kaarsjes tegenaan geplakt. De vlammetjes hebben een likje goudkleurige glitterlijm gekregen.

En wil je ze in het echie zien, ga dan naar de beurs in Den Bosch of Zwolle. Daar heeft Studio Light een stand en kun je waarschijnlijk ook de vellen kopen.

13 opmerkingen:

Mieke zei

Whaaw, ze zijn prachtig!

Marjanne zei

héél erg leuk Aleida!

Antoinette Voorn zei

Geweldig mooie taarten , al met al een perfect kadootje!!

Tinie zei

Wat een werk en wat ontzettend mooi, prachtig papier ook gebruikt, super!!!

Groetjes Tinie

Ans Gilbert zei

Hoi Aleida,
WOW..ze zijn echt prachtig en leuk dat je de taart omgebouwd hebt als doosjes, super..liefs van Ans

jolanda zei

mooie doosjes

Anita Meijer zei

Wauw Aleida wat heb je dit schitterend gemaakt, prachtig.
Liefs van Anita

Karin zei

Wat ontzettend leuk zeg!
gr. Karin

Mar Knutsel zei

Hoi Aleida,
Eerst wil ik even zeggen dat ik je
achtergrond van je blog fantastisch mooi vind met die vogeltjes.
Nu je taartjes die zijn ook erg mooi
zien er erg gezellig uit.

Groeten Marian

Rosina zei

Wat een geweldige leuke taartdoosjes Aleida....
knap gedaan!!!

groetjes Rosina

Marianne Schut zei

Wauw Aleida, wat een pracht kadoosjes heb je gemaakt, super leuk zoals je je eigen draai eraan gegeven hebt! Liefs Marianne

Erica ♥ zei

Leuk dat je er een eigen draai aan
gegeven hebt, ziet er heel erg leuk
uit ☺

Een gezellige (knutsel)week nog ☺
Lieve grtjsss van Erica ¤
heidebloempjuh.blogspot.nl

Jopie zei

Wat een schitterende taartdoosjes heb je gemaakt en leuk dat idee van dat deurtje zo is het inderdaad een leuk cadeau om geld te geven.
groetjes jopie