maandag 16 juli 2012

een kaartje en een vraagje

Van dit kaartje heb ik de achtergrond zelf gemaakt. Ik heb goedkoop aquarelpapier gebruikt en daarop heb ik met pastelkrijtjes (van de Action) gekrijt, zodat het poeder op het papier ligt. Daarna met een stukje wc-papier gewreven totdat ik een mooi resultaat had en de kleuren niet meer zoveel afgaven. Je moet alleen uitkijken dat je niet alle kleuren door elkaar wrijft, steeds een nieuw stukje wc-papier gebruiken als je met een nieuwe kleur begint. Ik heb het gefixeerd met glimmermist, gewoon met parelmoer zonder kleurtje. De bloemen heb ik geponst met verschillende soorten en maten ponsen. Het papier komt uit een AllerHande. Het stempeltje is van Marianne Design. Ik heb twee van deze kaartjes gemaakt en ze zitten allebei al op de post. Eentje naar mijn moeder en eentje naar mijn schoonmoeder om ze een beetje vrolijkheid te sturen in deze natte weken.

Ik maak al een tijdje geen "mooie" kaarten meer, omdat ik het gewoon niet zie. Ik heb -stom genoeg- te lang doorgelopen met een bril die niet goed meer was. En nu hebben mijn oogspieren een motivatieprobleem volgens de opticien. Zou ik ook hebben als ik een oogspier was. Ik hoop dat ik volgende week mijn nieuwe glazen krijg en de wereld weer kan zien zoals iedereen hem ziet.

 In de tussentijd heb ik niet stil gezeten, maar heb een vakantieboek van de FLOW gekocht. Helemaal uitgelezen en daarna de pagina's die ik niet zo relevant vond er uit gehaald. Elke dag (nou ja, bijna) schrijf ik een bladzijde. Lekker slordig, het hoeft niet netjes. Net zoiets als een smashbook of Art Journal, maar dan op mijn manier. Lekker alle nare dingen van me af schrijven, de leuke dingen memoreren en alle grappige dingen voor "eeuwig" bewaren. Lekker Mindful bezig zijn.Nu kom ik eindelijk bij mijn vraagje: voor een bladzijde wil ik graag spreekwoorden en uitdrukkingen gebruiken die horen bij vroeg opstaan, de dag beginnen etc. Zoals: "De morgenstond heeft goud in de mond". Maar ik kom niet veel verder dan dat. En het Engelse: "Early to bed and early to rise, makes a man  healthy, wealthy and wise". Wie weet er meer?

Zo, dat was een heel verhaal. Maar nu weten jullie ook waarom ik weinig blog. Ik zie het gewoon niet scherp meer.

groetjes en al vast bedankt voor het meedenken,

15 opmerkingen:

De Creakeet van Peet zei

allereerst wil ik ff kwijt dat je de laatste tijd alles behalve " stomme " kaarten maak, iedereen loopt wel eens vast en je weet er steeds weer iets van de maken..dus gewoon lekker doorgaan en de creativteit komt vanzelf weer. Je journal vind ik ook een erg leuk idee, ik heb hem ook al hoog op me lijst staan maar ik wil er eigenlijk vanaf 1 januari mee beginnen zodat ik het hele jaar door me dingen kwijt kan. Je spreuken vind ik ook een leuk idee maar zou ook niet verder komen dan de morgenstond...ben je ook bij het hobbyjournaal, misschien kun je daar de vraag kwijt...zijn er heel veel die hele goede ideeen hebben en anders wil ik het wel voor je vragen op het hj...knuf peet

Thea zei

Ach Aleida, wat vervelend voor je. En een "stom" kaartje maken we allemaal wel eens. Hoe vaak laat jij je ogen controleren? Ik doe het bijna ieder jaar, heb immers maar één paar ogen. Mijn ogen zijn de laatste paar jaar ook sterk achteruit gegaan en baal er wel eens van dat ik zonder bril/lenzen weinig zien. Als ik aan het knutselen ben moet de bril steeds af en op afstand zie ik geen sikkepit. Dus binnenkort ga ik weer en vraag dan toch maar naar varifocus, want dit is ook niks, bril op bril af...... grrr. Maar er zijn ergere dingen denk ik dan maar weer.

Sterkte!
Liefs Thea

Thea zei

Is dit nog iets:

Wie 's avonds weet van vissen, moet 'S MORGENS weten van netten drogen.

Het is maar een idee.

Doei!

Astrid en Brenda zei

Vindt het toch een heel leuk kaartje geworden. Eenvoud kan ook heel mooi wezen.
Groetjes Brenda.

Irene zei

Wat lees ik nu?? Daar hadden we dus absoluut geen weet van en ik vind je kaartjes -die welliswaar niet helemaal zijn wat we van je gewend zijn - allesbehalve stom Aleida!!!
Wees zuinig op je oogjes, die moeten nog zo lang mee!! Ik ben aan beide aan staar geopereerd (al op mijn 50e) maar kan niet knutselen zonder leesbril en die wordt ook steeds sterker en helaas........het ene oog kijkt ver, het andere dicht bij dus ALLES is een beetje scheef maar ach, wie daar op let whhaaaaaaaaaa!!!
Ik heb het er bij de lunch nog met Ben over gehad, wat een vraag en ook wij komen geen spat verder. Heb zelfs nog "quotes en gezegdes" gegoogled maar ook daar geen succes helaas!

xx Irene

corryskaart zei

hoi aleida
vind je kaart erg leuk gemaakt met dat krijt en ja spreuken en gezegdes ben ik niet zo kei in!
en zelf heb ik ook problemen aan de ogen want een oog is blind geworden door de suiker,dus ziet geen diepte meer dus alles wat ik doe is aangepast:-)) maar ze krijgen mij niet klein in het leven:-))
groetjes van corry

Bep zei

Hoi Aleida,

Wie maakt er nou stomme kaarten jij niet en deze kaart is zeker goed gelukt, en wat andere ook zeggen ieder jaar je ogen laten testen. Nu je vraag ik heb iets gevonden:
"Hij is voor dag en dauw weggegaan"
"Donkere morgens mooie dagen" (Een dag die slacht begint hoeft nog geen slechte dag te zijn) "Die geleerd wil worden moet vroeg opstaan" "Hij is vroeg in de weer"

Heb bovenstaande niet van mezelf maar mijn moeder was een lei daarin en heeft ons een heel schrift met gezegdes achter gelaten.
Ik hoop dat dit de bedoeling is van je.

Gr...Bep

Summer-design zei

Mijn ogen zijn ook niet op tu daty,maak er maar een gekke woorspeling van maar alle gekheid op een stokje het is soms best lastig met het hobbyen! Vind je kaart heel leuk hoor, echt niets mis mee en gewoon doorgaan met freubelen.
Gezegdes, hardstikke leuk maar zou je op dit moment niet verder kunnen helpen.

Gr, Wietske

Marjan zei

Haha, je hebt wel zelfspot, goed van je! Maar... geen mooie kaarten maken, hoezo? Je bent een beetje te kritisch, hoor! Niemand hier heft iets gemerkt van je gedemotiveerde oogspieren en we vinden het wèl mooi!
Leuk gedaan die achtergrond,m het is ene beetje zoals met Distress Inkt. Ik vind het een MOOIE kaart! En je boekje lijkt me ook een gaaf ding om te doen, het zal ook best helpen inderdaad.
Heb je al gegoogeld op quotes?

Margo zei

Hoi Aleida,
weer een erg leuk kaartje en dus geen stom zoals je zelf vernoemt. Ik vind het trouwens erg origineel, die achtergrond met krijtjes, leuke tip !
Hopelijk komt het weer helemaal in orde met je ogen en kan je binnenkort weer lekker knutselen en freubelen !
Liefs
Margo

Het zonnetje in huis zei

Hallo Aleida,

Géén mooie kaarten ??? Hoe kom je daar bij ?? die ogen van je liegen je wat voor dan :-) Want er zijn geen lelijke kaarten in blogland ! Dit is toch een leuk, mooi en uniek kaartje hoor!

Ik weet wat het is om met je ogen te sukkelen, verzorg ze maar goed en hopelijk helpt de nieuwe bril je het terug zelf mooi te zien :-)

Als ik een gezegde zoek, google ik steeds op deze site http://www.citatenverzameling.com/archief/

Groetjes, Jaimie

Riet zei

Wat een mooi kaartje Aleida.

Liefs Riet.

martina's kaartjes zei

bestaat dat wel, 'stomme' kaartjes ? ik denk het niet, dat smaken kunnen verschillen, daar benik zeker en vast van overtuigd, maar stom of fout, dat bestaat in de 'kunst' niet.
Ik hoop in ieder geval, dat je alles een beetje bijeen krijgt om toch te produceren wat je zelf ook wel mooi vind, dat is wel de bedoeling denk ik, niet ?
Bekijk het een beetje positief,
veel sterkte !
en over je spreuken,... helaas, ik kan je niet helpen. vaak vindik de spreuken in het Engels altijd beter klinken...
veel succes met de zoektocht,
grtjs, martina
x

Thea zei

Ben ik nog even, bedankt voor je reaktie op mijn kerstkaartje! En eh deze bloglayout heb ik inderdaad al een hele tijd ;-) Ik kom ook niet overal altijd langs hoor, tijd is veel te kostbaar in ons hobbywereldje. Hoe gaat het met je verzameling van spreekwoorden enz. zo te lezen heb ik er inmiddels toch een aantal.

Fijn weekend,
groetjes Thea

Anoniem zei

Lieve zus, een beetje zuinig op jezelf zijn he?
Goede morgen zonder zorgen, 's avonds een vent, 's ochtends een vent.
Nee, veel verder kom ik ook niet. Heb je onze moeder als een gevraagd?

Groet Catrien